Recensie: Undercover – Hugo Luijten

Ik moet bekennen dat ik de Netflix-serie ‘Undercover’ nog niet heb gezien. Van Uitgeverij Lannoo kreeg ik het boek Undercover van Huo Luijten. Ik ga je snel meer vertellen over deze spannende thriller. Lees je mee?

Het verhaal van Undercover

Hier gaat ‘Undercover’ over:

In een poging om de witwaspraktijken van een criminele bende aan het licht te brengen, infiltreert undercoveragent Bob Lemmens in een gokkastenimperium in de Limburgse plattelandsgemeente Kinrooi, nabij de Nederlandse grens.

Het lijkt een routineklus, totdat er een dode valt en Bob steeds dieper verstrikt raakt in de duistere zaakjes van de familie. Zal hij erin slagen de bende op te rollen voor hij ontmaskerd wordt?

Mijn mening

Het verhaal van ‘Undercover’ begint een beetje rommelig en hierdoor duurt het even voor ik in de goede leesflow kom. Toch ben ik wel nieuwsgierig of Bob Lemmens het gaat redden. Er zit iets in het verhaal dat me nieuwsgierig maakt.

De stijl van Hugo Luijten leerde ik al kennen in ‘Het jaar van de slag’. Zijn stijl is fijn en er zit een beetje Vlaams doorheen. Ik houd ervan! De ondertitel van het boek is Alles of niets. Dit past zo goed bij het verhaal en de hele setting. Als je het verhaal gelezen hebt, dan krijgt het nog een extra lading.

Ik weet natuurlijk dat er de Netflix-serie ‘Undercover’ is. Dit boek is een spin-off van deze serie, maar het verhaal leest ook zeker als een actieserie. De gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op. Er gebeurt in elk hoofdstuk zoveel.

De personages zijn een tikkeltje vlak. Als de personages verder uitgediept waren, dan was het een nog strakker geheel geworden.

Sommige details zijn zo luguber. Het past echter wel bij de sfeer van het boek. Het maakt het verhaal geloofwaardiger. Je weet dat de familie nergens voor terugdeinst. Het is alles of niets.

Het plot van ‘Undercover’ zit goed in elkaar. En de spanning wordt door Hugo Luijten goed opgebouwd.

Ik heb de Netflix-serie en de film ‘Ferry’ (dit speelt zich af nog voor de serie Undercover) nog niet gezien, maar ik ben nu heel nieuwsgierig geworden naar de serie en de film!

Undercover heeft een goed plot!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Lannoo voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Undercover

Auteur: Hugo Luijten
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
ISBN paperback: 9789401471886 
ISBN e-book: 9789401471893 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge