Recensie: Unwritable – Lotte van den Noort

Van uitgeverij Hamley Books mocht ik meedoen aan de blogtour van de young adult Unwritable van Lotte van den Noort. Je kunt Lotte kennen van haar debuut ‘Unsinkable‘. Ik heb genoten van dit debuut. In mijn recensie vertel ik je meer over haar nieuwste boek. Lees je mee?

Het verhaal van Unwritable

Hier gaat ‘Unwritable’ over:

New Orleans, 1930 Een grote kloof tussen de rijke en arme inwoners van de stad zorgt voor veel spanning. De wees Abbigail Barlow heeft zich noodgedwongen aangesloten bij de verzetsgroep Monte Carlo, die bestaat uit de laatste strijders voor gelijkheid. Het dagelijks leven van Abbigail is gevuld met gevaarlijke missies. Daarbij moet ze haar grote geheim bewaren voor haar medeverzetsstrijders. Alsof dat nog niet zwaar genoeg is, moet ze dit alles doen in samenwerking met de onuitstaanbare, arrogante Jae Hawkins. En dan voelt ze kriebels voor hem.

Mijn mening

‘Unwritable’ is heel mooi vormgegeven. De details vielen me direct op. Er zit zoveel liefde en aandacht in. Alleen al voor de vormgeving raad ik de hardcover aan.

De proloog komt binnen. Hij is ontzettend mooi. Lotte van den Noort weet me vanaf de eerste pagina te raken. Dit blijft eigenlijk het hele verhaal zo.

Lotte van den Noort heeft een hele fijne stijl. In het boek ‘Unsinkable’ viel me dit al op, maar nu is het gewoon nog beter. Het is mooi om de groei van een auteur te zien. Het is een warm bad waar je in komt. De beschrijvingen van de omgeving, de gebeurtenissen, de personages zijn zo goed gedaan. Lotte van den Noort weet je mee te nemen in haar wereld.

Het is een heel mooi verhaal, maar toch is het ook spannend. Soms was ik wel een beetje de draad kwijt. Ik vroeg me af waar het verhaal naar toe zou gaan. De personages maakten echter veel goed. Ze zijn heel mooi en bijna levensecht, maar ze laten niet altijd het achterste van hun tong zien en daardoor leer je ze niet echt goed kennen. Er hangt om sommige personages een mysterieuze sfeer. Dit past bij de gebeurtenissen. Toch had ik ze beter willen leren kennen. Het verhaal was dan nog beter geweest.

Het einde is waanzinnig. Er zit een goede wending in. Het zette me op het verkeerde been en ik was een beetje teleurgesteld, maar Lotte van den Noort weet het goed om te draaien. Het is bijzonder!

Ik ben benieuwd naar meer van Lotte van den Noort. Met ‘Unsinkable’ liet ze zich als auteur al zien, maar met ‘Unwritable’ zet ze zich als auteur op de kaart!

Unwritable is een heel mooi verhaal! De personages zijn bijna levensecht. Met dit boek zet Lotte van den Noort zich op de kaart!

Liefs,

Veronique

Bedankt Hamley Books voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Unwritable

Auteur: Lotte van den Noort
Uitgever: Hamley Books
ISBN hardcover:  9789464208047 
ISBN e-book: 9789464208191 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge