Recensie: Van capo tot ceo – Jan-Joost Kroon

Gisteren verscheen Van capo tot ceo van Jan-Joost Kroon. Een interessant boek over de Italiaanse maffia en hoe je bepaalde inzichten kunt gebruiken voor je eigen bedrijf. Ik vertel je er graag meer over. Lees je mee?

Het verhaal van Van capo tot ceo

Je zou het misschien niet direct verwachten, maar ook jouw bedrijf kan iets leren van de Italiaanse maffia. Het zijn moderne miljardenbedrijven die hun familie en vrienden koesteren en tegelijkertijd keihard zijn voor buitenstaanders. En ze passen zich altijd weer aan aan nieuwe en veranderende situaties. Lees hoe de drie grootste Italiaanse maffia-organisaties uitgroeiden van geheime genootschappen en ondernemende criminelen tot professionele multinationals met miljardenomzetten van wie de tentakels zich uitstrekken tot in de hoogste regionen van de onder- en bovenwereld. De stijl van de maffia is aantrekkelijk vermaak voor boeken en films, maar de bedrijfsvoering van de maffia bevat ook lessen over strategie, leiderschap, reputatiemanagement, samenwerking en transparantie waar moderne organisaties zeker iets van kunnen leren.

Jan-Joost Kroon heeft zich als bedrijfskundige, organisatie­adviseur en spreker gespecialiseerd in de Italiaanse maffia. Hij kent als geen ander de zwarte kanten van deze criminele organisaties, maar schrijft en spreekt enthousiast over de sterke kanten van de bedrijfsvoering van de Italiaanse maffia.

Mijn mening

De vormgeving van ‘Van capo tot ceo’ is aansprekend. De details zijn mooi doorgevoerd in de binnenkant. De titel is mooi gevonden en dekt de lading van het verhaal.

De stijl van Jan-Joost Kroon is duidelijk, een beetje warm en ergens ook gemoedelijk. Het leest heel makkelijk en het is praktisch. De vragen die Jan-Joost je stelt, laten je direct nadenken.

De leeswijzer en de begrippenlijst in het begin zijn handig. Hier en daar worden namelijk Italiaanse benamingen gebruikt en aangezien mijn Italiaans niet zo best is, was de begrippenlijst ideaal.

De uitleg over de maffia is handig en leerzaam. Je merkt dat Jan-Joost veel kennis van zaken heeft. De combinatie met het bedrijfsleven vond ik een interessante invalshoek. De vergelijkingen zijn goed gevonden en zullen je anders laten kijken naar je bedrijfsvoering.

Van capo tot ceo is een mooie combinatie van maffia en bedrijfsvoering.

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Haystack voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Van capo tot ceo

Auteur: Jan-Joost Kroon
Uitgever: Uitgeverij Haystack
ISBN paperback:  9789461264923
ISBN e-book: 9789461264947

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge