Recensie: Van hart tot hart – Dalai Lama

Dag 14 van Blogmas 2022 staat in het teken van een bijzonder boek. Een verhaal met prachtige illustraties van Patrick McDonnell in een hardcovereditie met een mooi leeslint. Ik vertel je graag alles over Van hart tot hart, geschreven door de Dalai Lama. Lees je mee?

Het verhaal van Van hart tot hart

Een klop op de deur onderbreekt de ochtendmeditatie van de Dalai Lama. Als hij opendoet, ziet hij een reuzenpanda staan die vele kilometers heeft afgelegd om hem te ontmoeten. Samen wandelen ze door de bossen en praten ze over grote en kleine dingen in het leven: levenswijsheden die je kijk op de wereld veranderen.

In ‘Van hart tot hart’ nodigt de Dalai Lama je uit om deel te nemen aan een empathische revolutie en stelt hij voor vriendelijker en begripvoller te zijn voor alle levende wezens op onze prachtige planeet. Met poëtische teksten en prachtige tekeningen doet dit boek een inspirerende oproep om onze relatie met de natuurlijke wereld te helen.

Mijn mening

‘Van hart tot hart’ is een prachtige hardcover met een fijn leeslint. Het is een boek vol mooie illustraties van Patrick McDonnell. De tekst is verzorgd door de Dalai Lama. Deze combinatie werkt heel goed. Heb je genoten van ‘De jongen, de vos en de mol‘? Dan ga je dit boek ook prachtig vinden.

Het is een boek vol hoop en liefde. Ik werd tijdens het lezen helemaal rustig van het bladeren, de illustraties bekijken en de tekst op je in laten werken. Het verhaal is bijna poëtisch te noemen. Het is warm en bijna meditatief. Het zit vol mooie boodschappen.

De illustraties zijn eenvoudig en rustig qua kleurgebruik. De tekeningen versterken de tekst van de Dalai Lama op zo’n mooie manier. Het is echt genieten.

Leg ‘Van hart tot hart’ op je nachtkastje en geniet elke avond van een stukje verhaal. Het is werkelijk prachtig!

Van hart tot hart is prachtig!

Koop dit boek via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Blogmas 2022

Dit artikel is onderdeel van Blogmas 2022! Samen tellen we op Veronique’s Boekenhoekje af tot en met 31 december. Elke dag verschijnt er minimaal 1 artikel. Verwacht veel recensies, boekentips, winacties en nog veel meer leuks. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Als eerste de nieuwe blogposts van Blogmas lezen? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Van hart tot hart

Auteur: Dalai Lama
Vertaling: Edward van de Vendel
Uitgeverij: Uitgeverij HarperCollins
ISBN E-Book: 9789402766660
ISBN hardcover: 9789402711097

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

2 Replies to “Recensie: Van hart tot hart – Dalai Lama”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge