Recensie: Vers bloed – Nan Adams

Cover van Loft Books

Van Loft Books kreeg ik het e-book Vers bloed van Nan Adams. In mijn recensie vertel ik je meer over dit spannende verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Vers bloed

Hier gaat ‘Vers bloed’ over:

Vera’s man overlijdt aan een hartaanval – plotseling is ze weduwe. Ze is diepgeraakt, maar wil niet bij de pakken neerzitten. Een halfjaar later verhuist ze van Amsterdam naar het Veluwse Waterlo. In eerste instantie betrekt ze een vakantiehuisje, maar ze gaat op zoek naar een vaste stek. Hoewel ze geniet van de rust en de natuur, valt het Vera op dat er wat lugubere zaken spelen in het dorpje. Zo wordt een vrouw die zich actief verzette tegen de overname van de lokale camping door dubieuze investeerders al maanden vermist. Vera raakt erover in gesprek met haar nieuwe Waterlose vrienden maar betwijfelt al snel of zíj wel zuiver op de graat zijn. Gedreven als ze is probeert Vera alle stukjes informatie over de mysterieuze vermissing bij elkaar te puzzelen, ongeacht het gevaar waarin dit haar zelf brengt…

Mijn mening

De titel, ‘Vers bloed’, maakt me nieuwsgierig. De cover vind ik minder passen bij deze thriller. De cover zet je op een verkeerd been.

Het begin van ‘Vers bloed’ is gevoelig. Er is zoveel emotie aanwezig in dit eerste hoofdstuk. Daarna is de emotie meer op de achtergrond aanwezig en komt de spanning meer naar voren. De spanning wordt heel langzaam opgebouwd en allerlei gebeurtenissen zorgen ervoor dat je blijft lezen.

Het is een spannend verhaal. Eigenlijk schreeuwt alles vanaf de eerste pagina: ‘NIET DOEN!’ Vera is een tikkeltje naïef. Verder is Vera een leuk personage. Ze groeit als personage in het verhaal.

Nan Adams heeft een fijne stijl. Het is soms wel doorspekt met details, maar ik vond dat niet storend in dit verhaal.

Door de korte hoofdstukken en de gebeurtenissen die zich razendsnel opvolgen, zit er veel vaart in dit verhaal. Het tempo is goed.

Het plot is misschien een tikkeltje voorspelbaar voor de ervaren thriller-lezer, maar de context en het hoe en wat zit heel goed in elkaar. Het is interessant gedaan.

Vers bloed is spannend! Ik ben benieuwd naar meer van Nan Adams!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Loft Books voor het boek!

*Je kunt het boek kopen bij de online boekhandel, zoals Bol.com!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Vers bloed

Auteur: Nan Adams
Uitgever: Loft Books
ISBN ebook: 9789047205548 
Prijs ebook: €3,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge