Recensie: Verslingerd – Susanne van den Beukel-Hendriks

VerslingerdVan schrijfster Susanne van den Beukel-Hendriks kreeg ik haar boek Verslingerd. Dit is het tweede deel in de Verborgen Littekens-trilogie. In deze recensie vertel ik je meer over deze young adult. Lees je mee?

Het verhaal

‘Verslingerd’ gaat over Gwen. Ze tekent het liefst de hele dag. Na school rijdt ze met haar vriendin Katja naar huis en onderweg praten ze over jongens. In Katja’s kamer voelt Gwen zich fijn. Ze voelt de liefde in huis. Dat mist ze soms thuis. Haar moeder is meestal weg en als ze wel thuis is, schreeuwt ze tegen haar stiefvader. Op die momenten vlucht ze naar haar kamer en is ze blij met de harde muziek van haar broertje. Samen met Katja bedenkt Gwen een plan om aan een date te komen. Ze wordt verliefd op Danny. Tot die ene dag…

Mijn mening

De cover van ‘Verslingerd’ is heel goed gekozen. Het lijkt net een schetsboek en dat past perfect bij Gwen en haar hobby. Na het lezen van het boek bezorgen de afbeeldingen me kippenvel.

Het verhaal begint met een enorm goede proloog. Je weet dat er iets staat te gebeuren en je wordt nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Daarna zwakt het verhaal af en wordt het een tikkeltje voorspelbaar. Daarnaast miste ik diepgang in het verhaal. De personages zijn een beetje vlak en hadden meer uitgewerkt kunnen worden. Ik denk dat er veel meer in dit verhaal had gezeten.

Susanne heeft een fijne schrijfstijl. Het thema van het verhaal is interessant en het is belangrijk om er aandacht aan te geven. Ik blijf expres vaag, want anders verklap ik misschien iets over het verhaal. In het nawoord vertelt Susanne over welke gedachte leidde tot het verhaal. Dat geeft het verhaal een persoonlijke tintje.

Verslingerd heeft een enorm goede proloog!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Susanne voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge