Recensie: Viktor en het vuur – Sarah van Wolputte

Viktor en het vuur
Afbeelding van Stressedout.nl en Maaike Helmer

Maaike Helmer, auteur van ‘Niets’, vroeg of ik het kinderboek Viktor en het vuur van Sarah van Wolputte wilde recenseren. ‘Viktor en het vuur’ is het eerste kinderboek ter wereld over stress en een burn-out. In mijn recensie vertel ik je meer over dit bijzondere kinderboek. Lees je mee?

Het verhaal van Viktor en het vuur

Hier gaat ‘Viktor en het vuur’ over:

Het allereerste kinderboek ter wereld over stress, burn-out en balans, met een voorwoord van psychiater Prof. Dr. Dirk De Wachter.
Waarom is mama toch zo vaak moe, boos of verdrietig?
Juultje en haar broers Billie en Charlie begrijpen er niks van.
En dan, opeens, is er Viktor, een gek sprookjesachtig mannetje,
dat vertelt over zijn huisje zonder dak, een wilde rivier en vuurtjes bouwen.
‘Viktor en het vuur’ is een sprookje waarin in burn-out, stress en balans in kindertaal worden uitgelegd. Sarah van Wolputte, moeder van drie kinderen, kreeg zelf een burn-out. Maar hoe leg je dat uit aan je kinderen? Er was niets op dat gebied. Sarah schreef daarom “Viktor en het vuur’. Hiermee kunnen we kinderen uitleggen wat er met papa, mama of tante aan de hand is. En vooral: zo laten wij een volgende generatie opgroeien met kennis die eigenlijk heel normaal hoort te zijn, maar die nog niet op school wordt gegeven: hoe zorg ik voor een goede balans in mijn leven? Dat kun je niet vroeg genoeg leren. 

Mijn mening

De voorkant van ‘Viktor en het vuur’ is vrolijk en je krijgt zin om hem te lezen. Viktor ziet er zo grappig uit!

Ik las het e-book en daar kwamen de tekeningen al heel mooi in uit. Ik denk dat in de paperback de tekeningen nog beter tot zijn recht komen. De details zijn zo ontzettend mooi gedaan. De tekeningen ondersteunen het verhaal. Ze maken het verhaal af. De illustraties in dit boek zijn gemaakt door Edith den Hollander-De Bloois.

Het voorwoord van psychiater Prof. Dr. Dirk De Wachter laten de impact en de grote betekenis van dit kinderboek zien. Het is nodig om aan kinderen uit te leggen wat een burn-out, stress en balans is. Er komen namelijk steeds meer mensen met een burn-out bij en sommige mensen zullen kinderen hebben. Het is lastig om aan jezelf of je omgeving uit te leggen wat een burn-out of stress is. Laat staan dat je dit aan kinderen moet uitleggen. Dit kinderboek helpt ouders, verzorgers en professionals om de begrippen balans, stress en burn-out uit te leggen.

‘Viktor en het vuur’ is zo duidelijk en ergens ook eenvoudig. Het verhaal is heel herkenbaar voor mensen met een burn-out. Het verhaal, de personages zijn leuk. Ze zijn herkenbaar en eenvoudig.

Viktor en het vuur helpt ouders, verzorgers en professionals om de begrippen stress, burn-out en balans uit te leggen aan kinderen. Het is herkenbaar en de tekeningen maken het verhaal af!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Maaike Helmer voor het boek!

Je kunt het boek hier kopen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Viktor en het vuur

Auteur: Sarah van Wolputte
Uitgever: Stressed Out
ISBN ebook: 9789082945928 
Prijs ebook: €5,99
ISBN paperback: 9789082945959 
Prijs paperback: €20,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge