Recensie: Vlucht naar Libanon – Esther van der Ham & Elsbeth de Jager

Vlucht naar Libanon

Ik kon helaas niet naar het boekenfeestje van Droomvallei Uitgeverij, maar ik kreeg wel het boek Vlucht naar Libanon van Esther van der Ham en Elsbeth de Jager opgestuurd. In deze recensie vertel ik je meer over het verhaal en het bijzondere onderwerp van dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Vlucht naar Libanon

‘Vlucht naar Libanon’ gaat over de twee zussen Rosa en Sylvia. Rosa boekt een vlucht naar Libanon en gaat hiermee haar grote droom achterna. Ze gaat lesgeven op een basisschool in een vluchtelingenkamp. Maar tegelijkertijd vlucht ze voor haar ex-vriend Jacques. Wanneer houdt Rosa op met vluchten en durft ze de waarheid onder ogen te zien?

Haar zus Sylvia heeft het perfect voor elkaar: goede baan bij een bank, luxe feestjes met champagne en kaviaar. Wereldproblemen? Zou haar een zorg zijn. Rosa drukt haar echter met de neus op de feiten. Sylvia moet gaan kijken wat echt belangrijk is. Vluchten of blijven?

Mijn mening

De cover is interessant en je waant je direct in Libanon. Door het verhaal, dit wordt ook versterkt door de cover, krijg je een duidelijk beeld van een vluchtelingkamp en hoe de situatie is.

In het begin moest ik wennen aan Sylvia. Er was iets dat me irriteerde aan haar. Ze leek een eenvoudig personage, maar er bleek veel meer achter te zitten. Daarnaast maakt zij de mooiste groei door. Rosa is een tegenpool van Sylvia en je vindt haar direct sympathiek. De verschillen tussen de zussen geven het verhaal een mooie dynamiek.

‘Vlucht naar Libanon’ is een bijzonder boek. Het is een interessant thema en het is goed om de vluchtelingenproblematiek op deze manier bespreekbaar te maken.

Het verhaal is spannend en er zijn verschillende ontwikkelingen die het verhaal vaart geven. Toch bleef het soms een beetje oppervlakkig.

Het verhaal is geschreven door twee verschillende auteurs. Dit is echter niet te merken aan het verhaal. De stijl is eenvoudig. De titel is goed gekozen en past perfect bij het verhaal.

Vlucht naar Libanon is een bijzonder boek met een bijzonder onderwerp.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Droomvallei Uitgeverij voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge