Recensie: ‘Voltooid leven’? Wacht nog even! – Victoria Schuurman

Voltooid leven

Van Uitgeverij Aspekt kreeg ik laatst een heel mooi pakket boeken. In dit pakket zat het boek ‘Voltooid leven’? Wacht nog even! van Victoria Schuurman. Van Conny van Conniesboekkies hoorde ik al over dit verhaal. Ik was heel benieuwd naar dit boek. Binnenkort gaan we samen een Leesclub houden en dit boek bespreken! In deze recensie vertel ik je meer over het verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van ‘Voltooid leven’? Wacht nog even!

Twee zeer oude mensen, wonend in een verpleeghuis, staan voor de vraag: ‘zijn wij toe aan vrijwillige euthanasie?’ In de dialoog tussen beiden, waarbij zij op hun leven terugkijken, verandert en ontwikkelt het antwoord op deze vraag voortdurend. Maar het uiteindelijke antwoord komt uit onverwachte hoek.

Mijn mening

‘Voltooid leven’? heeft een interessant thema. Je kunt er verschillende discussies over starten en daar gaat deze recensie niet over. Victoria Schuurman laat op een interessante manier een kijk op dit thema zien.

In het verhaal zit een vleugje humor en regelmatig heb ik gelachen om bepaalde situaties en op de mooie, respectvolle wijze waarop Victoria Schuurman deze beschrijft.

De hoofdstukken zijn kort en je vliegt door het boek. De hoofdpersonen zijn heel origineel. Ik voelde me soms echt een oud omaatje van 90 plus. Heel knap hoe Victoria zich inleefde in de hoofdpersonen. De achtergrond van de twee hoofdpersonen is verrassend en geeft het verhaal diepgang.

In het begin lijkt het een heel eenvoudig verhaal. Al gauw krijgt het echter een diepere laag vol liefde en emotie. Het is een prachtig verhaal!

‘Voltooid leven’? Wacht nog even! is een prachtig verhaal vol liefde en diepgang.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Aspekt voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge