Recensie: Voltooid – Mariska Overman

VoltooidBij een winactie van De wereld van Bryan won ik het boek Voltooid van Mariska Overman. In de Veronique Verwacht van januari vertelde ik al over dit boek. Nu mocht ik hem eindelijk lezen. En… wat heb ik genoten! Ik moest er even van bijkomen. Lees je mee?

Het verhaal

Een man wordt dood aangetroffen in het bos en uit zijn borst steekt een tak met een witte vlag. Isabel Dieudonné wordt bij de zaak betrokken. Zij is ex-rechercheur en een specialist in postmortale zorg. Wie heeft de moord gepleegd en waarom?

Mijn mening

De cover van het boek is heel goed en past perfect bij de sfeer van het verhaal. Hij is een beetje griezelig en gaf me een onbestemd gevoel.

Nog niet eerder las ik een boek van Mariska Overman. Voltooid is een ‘vervolg’ op het eerste boek, ‘Hoofdzaak’, over Isabel. Ik had het eerste boek niet gelezen en daardoor zaten er voor mij spoilers in ‘Voltooid’. Een tip van Veer: lees eerst ‘Hoofdzaak’ en dan ‘Voltooid’. ‘Voltooid’ is wel goed als losstaand boek te lezen.

De schrijfstijl van Mariska Overman is heel fijn en goed. De uitwerking van de verschillende personages is heel goed gedaan. Je krijgt een goed beeld van de moordenaar en van Isabel. De rest van het team leer je ook goed kennen en je krijgt een bepaalde sympathie voor hen.

En dan nu het verhaal. Dit verhaal! Het zat zo goed in elkaar. Halverwege bedacht ik hoe het zat, alleen kwam dat niet uit. Het was nog gruwelijker, beter, dan ik had verwacht. Hoe alles op de laatste pagina’s bij elkaar komt, is fantastisch gedaan.

Voltooid zit fantastisch in elkaar!

Bedankt Bryan voor het boek!

Liefs,

Veronique

*Meer informatie over recensies is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

[bol_product_links block_id=”bol_5aba5f1f72913_selected-products” products=”9200000081104473″ name=”Overman” sub_id=”Overman” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One Reply to “Recensie: Voltooid – Mariska Overman”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge