Recensie: Vreugde na verdriet – Dani van Doorn

Vreugde na verdrietVan Uitgeverij Ellessy kreeg ik het boek Vreugde na verdriet van Dani van Doorn opgestuurd. Ik had nog niks van deze schrijfster gelezen, dus ik was benieuwd naar haar schrijfstijl. In deze recensie vertel ik je meer over het verhaal. Lees je mee?

 

Het verhaal

‘Vreugde na verdriet’ gaat over de vijfendertigjarige Leon. Hij wil in contact komen met zijn dochter Leony, die zeven jaar geleden is voortgekomen uit een onenightstand. Hij probeert een bezoekregeling te treffen met haar moeder Jeanette. Jeanette stemt met tegenzin toe, want hoelang zal de interesse in Leony duren? Ze wil haar dochter beschermen en haar besparen wat haar als kind is overkomen. Leon is charmant en zijn vrolijkheid kunnen ze wel missen. Toch?

Mijn mening

De cover van het boek past heel goed bij de titel en het verhaal. Het geeft het verhaal goed weer.

De tijd gaat heel snel in het boek en dit geeft je een gehaast gevoel. In het begin is er plek voor weinig emotie en begint het heel voorzichtig. Later wordt de lezer meer betrokken bij het verhaal en komen de emoties goed op gang. Dan weet het verhaal mij ook te raken.

Het idee van het verhaal is leuk en tijdens het lezen werd ik steeds nieuwsgieriger  naar het verhaal. Naarmate het verhaal vordert, verdiept het verhaal zich en wordt het interessant.

In het begin ergerde ik me aan Jeanette. Ik kon haar niet duiden, maar naarmate je haar leert kennen, ontwikkelt ze zich tot een heel interessant personage. De ontwikkeling van haar als persoon wordt heel subtiel gedaan.

Vreugde na verdriet heeft een origineel verhaal en de ontwikkeling van het hoofdpersonage is goed gedaan. Ze ontwikkelt zich tot een interessant personage.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Ellessy voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

One Reply to “Recensie: Vreugde na verdriet – Dani van Doorn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge