Recensie: Waar het licht is – Jennifer Niven

Waar het licht is

Van Uitgeverij Moon kreeg ik Waar het licht is van Jennifer Niven. In 2015 kwam dit boek (Engelse versie) al uit. Deze speciale editie hoort bij de Netflix-film (All The Bright Places). In mijn recensie vertel ik je meer over het boek én de film. Lees je mee?

Het verhaal van Waar het licht is

Dit staat op de achterkant van ‘Waar het licht is’:

Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet.

Violet Markey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, dan kan ze eindelijk het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich laten en niet wordt ze niet langer geconfronteerd met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus.

Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er iets van vriendschap tussen hen. Langzaam maar zeker geven ze hun geheimen aan elkaar prijs: Violet ontdekt dat Finch niet de freak is waar iedereen hem voor houdt en Finch leert Violet weer van het leven te houden. Violet bewaart Finch’ geheim angstvallig, maar kent ze wel al zijn geheimen?

Mijn mening over het boek

Toen ik de synopsis van ‘Waar het licht is’ las, was ik al geraakt door het verhaal. Dit gevoel is alleen maar versterkt na het lezen van het boek. Er zitten heftige thema’s in het verhaal, zoals zelfmoord. Dit is daarom ook een waarschuwing die ik even vooraf wil geven.

De stijl van Jennifer Niven is heel fijn. De zinnen zijn bijna zweverig. Sommige zinnen las ik twee keer, omdat ik ze zo mooi vond.

Het is een deinend verhaal. Soms is er een beetje actie, maar verder kabbelt het een beetje voort. Toch past dit bij de sfeer van het verhaal. Door dit langzamere tempo komt het verhaal goed tot zijn recht.

De twee personages zijn heel verschillend. Het soms botsen van de karakters van de personages maakt het een heel interessant verhaal.

Het is een intens mooi verhaal, maar ook enorm verdrietig. Regelmatig huilde ik dikke tranen. Soms beneemt het verhaal je de adem. Het einde is prachtig.

Mijn mening over de film

De film staat op Netflix en heet All The Bright Places.

Ik las eerst het boek en daarna keek ik de film. Dit vond ik een fijne volgorde.

Het boek heeft iets meer diepgang. Dat miste ik bij de film. Door het boek snapte ik bepaalde gebeurtenissen beter.

Elle Fanning (Violet) en Justice Smith (Finch) zetten het verhaal goed neer. De sfeer is hetzelfde als in het boek. De film is ook zeker een aanrader!

Waar het licht is beneemt je soms de adem.

Heb jij zelf hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Moon voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Je kunt het boek kopen bij Bol.com of bij de lokale boekhandel!

Gegevens van Waar het licht is

Auteur: Jennifer Niven
Uitgever: Uitgeverij Moon
Aantal pagina’s: 336
ISBN ebook: 9789048821792
Prijs ebook: €9,99
ISBN paperback: 9789048856787 
Prijs paperback: €14,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge