Recensie: Waar is Grace – Emily Elgar

Toen ik het persbericht van de thriller Waar is Grace van Emily Elgar was ik nieuwsgierig. Kon deze thriller mij verrassen? Je leest het in mijn recensie.

Het verhaal Waar is Grace

Meg en haar dochter Grace zijn zeer geliefd in het stadje Ashford. Dus wanneer Meg vermoord gevonden wordt en Grace vermist is, is iedereen in shock. Niet in de minste plaats omdat Grace al jaren ziek is en misschien nog maar een paar dagen te leven heeft. Wie vermoordde de moeder die haar leven in dienst stelde van haar zieke dochter, en wie ontvoerde de dochter, die zonder haar medicijnen niet overleeft? De zoektocht levert onvoorstelbare en schokkende antwoorden op.

Mijn mening

‘Waar is Grace’ begint heel goed. De belofte in de eerste pagina’s is zo groot. Er ligt een bepaald vertrouwen in de woorden. De lat wordt hier, misschien onbewust, heel hoog gelegd. Je verwachtingen zijn hooggespannen, maar werden deze verwachtingen waargemaakt?

In het begin is er veel onduidelijk. Je hebt geen idee hoe, wat, waar en wie. Aan de stijl van Emily Elgar moest ik heel erg wennen. Er was iets wat ik niet fijn vond.

Het verhaal begint met een knaller van een proloog, maar daarna valt het verhaal een beetje stil. Het komt langzaam op gang. Er is wel een bepaalde spanning die je door laat lezen. De vragen stapelen zich op.

Er gebeurt iets (sorry geen spoilers) en dat zet je op scherp. Je moet dan verder lezen. Op het moment dat er puzzelstukjes op de juiste plek vallen is het een verrassende thriller. Het is een tikkeltje bizar. Het is jammer dat de boog niet continu gespannen is. Anders was het een goede combinatie geweest van een psychologisch spel, verrassingen en gebeurtenissen.

Het verhaal zit wel op een complexere manier in elkaar dan ik in het begin dacht. Het is interessant hoe Emily Elgar het bedacht heeft. De cover is een beetje mysterieus. De titel is goed gekozen.

Waar is Grace is verrassend.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij De Fontein voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Waar is Grace

Auteurs: Emily Elgar
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
ISBN paperback:  9789026151316 
ISBN e-book: 9789026151323 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge