Recensie: Waarom we huizen bouwen – Renée Kapitein

Waarom we huizen bouwen

Van Uitgeverij Ambo Anthos kreeg ik de roman Waarom we huizen bouwen van Renée Kapitein. Dit boek was zooooo leuk ingepakt! Ik ga het je in dit artikel laten zien en ik vertel je meer over het verhaal. Lees je mee?

Kijk dan?! Hoe leuk is dit ingepakt!

Het verhaal van Waarom we huizen bouwen

Hier gaat ‘Waarom we huizen bouwen’ over:

In ‘Waarom we huizen bouwen’ van Renée Kapitein is Anna op weg naar een housewarming als ze strandt in en afgelegen restaurant. Daar ontmoet ze Bor. Hij kampeert op een parkeerplaats, beter gezegd: hij staat in een rij van caravans, campers en tentjes voor een leeg stukje grond, op misschien wel het allerwinderigste stukje van de stad. Hij mag er een huis bouwen. Die nacht blijft Anna bij Bor en de volgende ochtend ontbijten ze op de parkeerplaats. Anna is op slag verliefd. Vanaf het moment dat Bor haar vraagt zijn plek in de rij te bewaken, hoort Anna bij hem. Samen vragen ze vergunningen aan, overleggen ze over bouwmaterialen en zien ze de eerste heipalen de grond in gaan. Ze verhuizen zo snel mogelijk naar hun nieuwe huis, of eigenlijk naar de caravan die ze nu in het betonnen casco hebben geparkeerd. Maar tijdens de prehousewarming is Bor weg. En hij blijft ook weg. En dan neemt Anna voor het eerst in haar leven een ferm besluit: dit huis komt af.

Mijn mening

‘Waarom we huizen bouwen’ begint heel origineel met een lijst. Ik snap wat de schrijfster wilde zeggen, maar ik snapte nog niet wat dit te maken had met het verhaal. Toch begrijp ik Renée: we moeten inderdaad heel veel in de huidige tijd.

In het begin moest ik even wennen aan de stijl van Renée, maar na een tijdje ben ik gewend en vind ik het juist heel fijn lezen. Er zit ook de nodige humor in het verhaal. Sommige gebeurtenissen vond ik heel grappig.

Anna is leuk, maar ik snapte in het begin niet zo goed wie ze was. Als zij de keuze maakt om het huis af te bouwen, dan zie je haar als persoon groeien. Dat het huis meegroeit, vond ik een mooie parallel. Door de flaptekst weet je wat er gebeurt met Bor. Hierdoor is het niet meer verrassend. Bor heeft een kleurig karakter en dat geeft Anna ook meer kleur als personage. De relatie tussen Bor en Anna vond ik heel interessant. De dialogen waren vlot, strak en realistisch.

‘Waarom we huizen bouwen’ is een mooie roman. Het einde vond ik heel verrassend.

Waarom we huizen bouwen is een mooie roman met de nodige humor.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Ambo Anthos voor het boek!

Je kunt het boek kopen bij de lokale of online boekhandel!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Waarom we huizen bouwen

Auteur: Renée Kapitein
Uitgever: Uitgeverij Ambo Anthos
ISBN ebook: 9789026346880
Prijs ebook: €9,99
ISBN paperback: 9789026346873
Prijs paperback: €20,99

2 Replies to “Recensie: Waarom we huizen bouwen – Renée Kapitein”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge