Recensie: Wacht maar af – Loes den Hollander

Recensie Wacht maar af van Loes den Hollander

Toen ik het persbericht van Wacht maar af van Loes den Hollander was ik verkocht. Na ‘Toen ik dood was’ ben ik misschien een beetje fan geworden van Loes. Wat vond ik van deze nieuwste thriller? Je leest het in mijn recensie.

Het verhaal Wacht maar af

Hier gaat ‘Wacht maar af’ over:

Wie kun je nog vertrouwen als je geheugen je in de steek laat? Het leven van Franka is totaal veranderd. Er zijn weken voorbijgegaan waarvan ze zich niets herinnert. Ze ontdekt dat haar moeder is overleden en haar man gedraagt zich ineens erg afstandelijk. Franka is niet meer de vrouw die ze was voordat ze een hersenbloeding kreeg. Maar langzaam bekruipt haar het akelige gevoel dat niet álle veranderingen aan haar hersenletsel toe te schrijven zijn…

Mijn mening

Ik las in een interview met Loes den Hollander dat de thriller ‘Wacht maar af’ geïnspireerd is op waargebeurde gebeurtenissen. Haar man kreeg een hersenbloeding en nog geen jaar later werd Loes zelf getroffen, ook door een hersenbloeding. Natuurlijk is niet alles waargebeurd in de thriller, maar het gegeven dat het gebaseerd is op waargebeurde gebeurtenissen, maakt dit verhaal nog intenser, spannender en realistischer.

Vanaf de eerste pagina voel je dat er iets mis is. Je hebt alleen geen idee hoe het zit. Hierdoor voel je eigenlijk wat hoofdpersoon Franka ook voelt. Ik voelde me soms in de war.

Met kleine gebeurtenissen weet Loes den Hollander je op scherp te zitten. Het is meesterlijk hoe Loes met weinig woorden veel weet te zeggen. De stijl en de korte hoofdstukken zorgen dat je door blijft lezen in deze thriller.

Er zit misschien niet veel actie in, maar toch is het verhaal geen moment saai en is het intens genoeg. Er wordt een spelletje met je gespeeld. Het plot zit zo goed in elkaar en de spanning wordt goed opgebouwd.

Wacht maar af is een spannende thriller met een meesterlijk plot.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij De Crime Compagnie voor het boek!

Support je lokale boekhandel en bestel het boek online bij jouw boekhandel!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Wacht maar af

Auteur: Loes den Hollander
Uitgever: De Crime Compagnie
ISBN ebook: 9789461094728 
Prijs ebook: €7,99
ISBN paperback: 9789461094711 
Prijs paperback: €19,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge