Recensie: Was je maar van mij – Mhairi McFarlane

Vorig jaar las ik ‘Vergeet me niet’ van Mhairi McFarlane. Een heerlijke feelgood met een vrolijke cover. Vandaag ga ik je alles vertellen over Was je maar van mij van Mhairi en ja, ook deze feelgood heeft een vrolijke cover. Lees je mee?

Het verhaal van Was je maar van mij

Hier gaat ‘Was je maar van mij’ over:

Als Lauries vriend na achttien jaar hun relatie beëindigt, heeft ze een probleem. Niet alleen omdat ze voor hetzelfde advocatenkantoor werken en elkaar dus nog elke dag zien, maar ook omdat haar perfecte leven nu in duigen ligt. Als de nieuwe vriendin van haar ex ook nog eens zwanger blijkt, is de chaos compleet. Maar dan heeft Laurie een bijzondere ontmoeting in een kapotte lift met Jamie Carter, de knapste man van het kantoor, en lijkt de oplossing voor haar probleem binnen handbereik.

Jamie gelooft niet in de liefde, maar hij heeft een vriendin nodig om indruk te maken op zijn bazen. Laurie, op haar beurt, wil een nieuwe liefde om ook weer onderwerp van gesprek te zijn. De ideale combinatie: een fake relatie met voor beiden alleen maar voordelen. Alleen is er maar een heel dunne lijn tussen doen alsof je verliefd bent en je hart verliezen aan je knappe ‘nep’-vriendje.

Mijn mening

‘Was je maar van mij’ heeft een vrolijk cover. Het is heel zomers en je krijgt direct zin in om hem te lezen. De vrolijke sfeer komt zeker terug in het verhaal.

In het begin is het een beetje zoeken naar de rode draad van het verhaal. Het voelt alsof het verhaal van de hak op de tak springt. In het begin gaat de tijd ook heel snel en voelt het vlak. Achteraf is dit begin nodig om een situatie te schetsen en voelt het begin logischer. Later komt er meer diepgang in het verhaal en in de personages. Het wordt dan een interessant en boeiend verhaal. Alles komt bij elkaar op een mooie manier!

Het verhaal is lekker luchtig en een tikkeltje dramatisch. Het is zo heerlijk! De humor van Mhairi McFarlane komt heel goed tot uitdrukking in dit verhaal. Ik heb regelmatig hardop gelachen. Het verhaal is voorspelbaar, maar dat vond ik ergens fijn. Je weet waar je aan toe bent.

Je moet houden van de stijl van Mhairi McFarlane. Het kan namelijk nogal veel zijn. Veel poespas en informatie over de omgeving en personages kunnen je afleiden van het verhaal. Ik vond het bij dit verhaal niet storend. Het paste bij de sfeer van het verhaal.

Als er meer diepgang in het verhaal en de personages komt, is het een hele sterke feelgood. Het is echt een boek voor de fans van Jill Mansell en Katie Fforde.

Was je maar van mij zit vol humor. Voor de fans van Jill Mansell en Katie Fforde.

Liefs,

Veronique

*Bedankt uitgeverij HarperCollins voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Was je maar van mij

Auteur: Mhairi McFarlane
Uitgever: Uitgeverij HarperCollins
ISBN paperback: 9789402707120 
ISBN E-book: 9789402761313 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge