Recensie: Wat ik niet deed – Johnny Bollé

Van auteur Johnny Bollé las ik al ‘Wilde gok‘ en nu mocht ik van Uitgeverij LetterRijn de thriller Wat ik niet deed lezen. Wat was dit een spannende thriller! Ik ga je er snel meer over vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van Wat ik niet deed

Na de dood van haar man en dochtertje stort het perfecte leven van schrijfster Emily volledig in. Ze onderneemt verwoede pogingen om haar schuldgevoelens te overwinnen, echter het enige waarin ze slaagt, is moeizaam overleven. Een uitgever doet haar een aanbod om naar Schotland af te reizen om er een boek te schrijven over de laatste heks van Durness. Ze twijfelt, maar uiteindelijk aanvaardt ze de schrijfopdracht. Zodra ze in de Schotse Hooglanden arriveert, stapelen de bizarre gebeurtenissen zich op. Emily beseft dat er iemand is die de wrede waarheid over haar verleden en de dood van haar man en dochter kent.

Mijn mening

‘Wat ik niet deed’ heeft een hele goede cover. Het is aansprekend en een beetje luguber. Hij maakt je in ieder geval nieuwsgierig!

Vanaf de eerste pagina is deze thriller heel spannend. De spanning wordt door Johnny Bollé subtiel opgebouwd, maar hij is wel goed voelbaar. Het is perfect in balans. Er staan allerlei kleine verwijzingen in naar het plot en dat vind ik heel tof. Achteraf had je tijdens het lezen kunnen weten hoe het zit.

Er zitten in deze thriller ook heel veel emoties. Het is mooi hoe Johnny Bollé dit heeft verwerkt in het verhaal. Het maakt deze spannende thriller net iets meer dan een gewone thriller.

In het begin moest ik even wennen aan de verschillende perspectieven. Langzaam schuiven ze naar elkaar toe. Je hebt in het begin geen idee hoe alles in elkaar past, maar als het in elkaar klikt als een puzzel dan zorgt het voor aardverschuivingen. Je probeert tijdens het lezen verbindingen te maken. Johnny Bollé zet je echter goed op het verkeerde been. Het is heel verrassend. De manier waarop deze auteur je elke keer weet te verrassen, is het bijzondere aan deze thriller!

Het is gewoon een heel goed verhaal. Het hele plot is goed doordacht en zit perfect in elkaar. Ik heb enorm genoten van deze thriller! Meer lezen van Johnny Bollé? Lees dan ook ‘Wilde gok‘.

Wat ik niet deed is heel spannend. Het zal je verbazen en wegblazen!

Liefs,

Veronique

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij LetterRijn voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a.Bol.comBookspot en Bruna bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Wat ik niet deed

Auteur: Johnny Bollé
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn
ISBN paperback: 9789493192379
ISBN E-Book: 9789493192546

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge