Recensie: Wat jij niet ziet – Sarah Pinborough

Wat jij niet ziet
Bron: The House of Books

Al langere tijd zag ik de thriller Wat jij niet ziet van Sarah Pinborough voorbij komen. De titel en de cover lieten me gissen naar het verhaal en ik voelde een bepaalde spanning. Vastbesloten en vol goede moed begon ik in het boek…

Het verhaal

Louise is een alleenstaande moeder. Op een avond ontmoet ze een man in een café en valt als een blok voor hem. Dan ontmoet ze op maandag haar nieuwe baas, David. Haar nieuwe baas blijkt de man uit het café te zijn en hij is getrouwd. Louise leert dan Adele kennen. Adele is de vrouw van David en Louise en Adele worden vriendinnen. Louise leert een andere kant van David kennen. In het huwelijk van Adele en David lijkt iets goed mis. Louise wil weten wat…

Mijn mening

De titel en het verhaal maakten me nieuwsgierig. In het hele verhaal is een onderhuidse spanning te voelen. Er suddert iets op de achtergrond en als lezer heb je geen idee wat. De spanning is heel subtiel, maar goed voelbaar.

Er zijn verschillende personages en je hebt het idee dat veel dingen niet kloppen.  Bij elk detail heb ik gedacht: “klopt dit?” Als lezer ga je alle ‘feiten’ zelf invullen en hierdoor kom je op verschillende dwaalsporen. De schrijfstijl van Sarah is goed en leest fijn. Na dit boek snapte ik de term psychologische thriller.

De spanning in het verhaal wordt goed opgebouwd. Toch heeft het boek me niet kunnen bekoren. Soms raakte ik verdwaald in het psychologische spelletje van het verhaal en dat vond ik niet fijn lezen. Hierdoor snapte ik soms een gebeurtenis niet en bleef het voor mij allemaal heel vaag. Naderhand zat ik nog met verschillende vragen en voelde het verhaal niet af.

Het einde kan voor iedereen verschillend uitpakken. Je vindt het einde geweldig of niet. Hate it or love it. Voor mij was het einde een teleurstelling en dat gaf het verhaal een vervelende nasmaak.

*Ik ga niet meer vertellen over het einde. Dan verpest ik het effect van het boek.

Wat jij niet ziet is een verhaal met een subtiele onderhuidse spanning…

Liefs,

Veronique

*Meer informatie over recensies is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

One Reply to “Recensie: Wat jij niet ziet – Sarah Pinborough”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge