Recensie & winactie: Lenteliefde & Kersenbloesem – Anita Verkerk

Lenteliefde & Kersenbloesem

Het is bijna weekend en we gaan het weekend lekker beginnen met een leuke winactie! Eerst ga ik je meer vertellen in mijn recensie over het boek Lenteliefde & Kersenbloesem van Anita Verkerk. Lees je mee?

Het verhaal van Lenteliefde & Kersenbloesem

Hier gaat ‘Lenteliefde & Kersenbloesem’ over:

‘Lenteliefde & Kersenbloesem’ is nummer 4 in de succesvolle reeks van romantische boeken die zich afspeelt op het super-de-luxe cruiseschip Cupido, dat met een bonte verzameling passagiers en bemanningsleden over de zeven zeeën vaart.
In ‘Lenteliefde & Kersenbloesem’ leven we mee met reisjournaliste Sakura Winters, die het zo druk heeft met haar eigen bedrijf dat de liefde er steeds bij inschiet. Dan krijgt Sakura een uitnodiging voor een persreis: een veertiendaagse cruise met de Cupido naar Japan en op het vliegveld van Tokio loopt ze al twee leuke mannen tegen het lijf. Dat belooft wat voor de cruise!

Dit zijn de andere delen in de serie:

 • Liefde op de Javazee
 • Oostzee Romance
 • Pinguïns & Passie

Mijn mening

Toen ik het persbericht over ‘Lenteliefde & Kersenbloesem’ las, was ik direct verkocht. Het verhaal sprak me enorm aan, de titel maakte me nieuwsgierig en de cover vond ik vrolijk. Ik kreeg zin om het boek te lezen.

Het verhaal begint heerlijk. Je droomt eigenlijk gelijk weg. Dit gevoel gaat eigenlijk niet meer weg tijdens het lezen. Het is pure ontspanning en het is gewoon echt feelgood to the max!

Tokyo (Japan) wordt zo goed beschreven door Anita Verkerk. Je waant je echt even op het drukste kruispunt ter wereld en je ruikt de geuren van de bloesem in de parken. De beschrijvingen zijn goed, maar geven (gelukkig) niet te veel weg.

De naam van het personage ‘Sakura’ is leuk gekozen. Sakura betekent kersenbloesems (in het Japans). Leuke knipoog naar de titel dus. Ik houd wel van een woordgrap. Sakura is een leuk personage. In het begin is ze een tikkeltje oppervlakkig, maar ze groeit uit tot een mooi personage. Ik vond het origineel dat Sukura vegan was. Dit ben ik nog niet eerder in een boek tegen gekomen. Lennart vond ik irritant, maar dat heeft een bepaalde reden en naderhand snapte ik waarom hij irritant was.

Ik vond het gebruik van het woord ‘blogje’ irritant. Als Sakura een artikel ging maken o.i.d., dan werd dat een ‘blogje’ genoemd. Een blogartikel was beter geweest.

Je hebt een idee hoe het verhaal zit, maar het is toch verrassend. Het is een kabbelend verhaal, maar dat stoorde me niet. Het is heerlijk romantisch!

Lenteliefde & Kersenbloesem is een heerlijk verhaal! Genieten gegarandeerd!

Winactie: Maak kans op 1 van de 2 e-books!

Winactie

In samenwerking met Uitgeverij Cupido heb ik een leuke winactie bij dit boek voor je! Ik mag namelijk 2 e-books weggeven van ‘Lenteliefde & Kersenbloesem’! Hoe leuk is dat!?

Hoe doe je mee?

Om mee te doen aan deze winactie, laat je een reactie achter met een geldig e-mailadres onder dit artikel.

Voorwaarden

Je maakt kans op 1 van de 2 e-books.

Let op: Je maakt bij deze winactie kans op een e-book. Je krijgt van de uitgever het e-pub-bestand opgestuurd. Je kunt de prijs niet ruilen voor de paperback en het verspreiden van de e-pub is niet toegestaan.

De winactie sluit op 11 juni 2020 om 23.59 uur.

Op 12 juni 2020 trek ik twee lootjes. Ik neem dan contact op met de winnaars via de mail.

De winnaars dienen voor 14 juni 2020 te reageren om de prijs te claimen.

Reageren de winnaars of reageert een winnaar niet of later dan 14 juni 2020? Dan trek ik een ander lootje/andere lootjes en gaat de prijs of gaan de prijzen naar andere winnaars.

Je persoonsgegevens worden alleen gebruikt als jij de winnaar bent van deze winactie en de persoonsgegevens van de winnaars worden na deze winactie verwijderd. Ik gebruik je persoonsgegevens alleen voor deze winactie! Je persoonsgegevens worden alleen naar de uitgeverij verstuurd. Zij sturen vervolgens het e-book naar je op. Meer informatie is te vinden in het privacybeleid.

Veel plezier!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Cupido voor het boek en de leuke winactie!

Je kunt het boek bij de lokale boekhandel en online kopen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Lenteliefde & Kersenbloesem

Auteur: Anita Verkerk
Uitgever: Uitgeverij Cupido
ISBN ebook: 9789462042612 
Prijs ebook: €12,99
ISBN paperback: 9789462042568 
Prijs paperback: €18,95

12 Replies to “Recensie & winactie: Lenteliefde & Kersenbloesem – Anita Verkerk”

 1. Lijkt me een leuke feelgood te zijn, net waar ik naar op zoek ben!

 2. Dit lijkt mij ” een leuk” boek, vaak zijn boeken spannend of op een andere manier wel leuk, maar dit voelt anders asn door de recentie

 3. Dit lijkt mij een mooi boek getuige jouw recensie. Ik Maak graag kans op het e book. Top om een nieuwe auteur (voor mij dan) zo te leren kennen.

 4. Lijkt me een leuk boek. Lang geleden dat ik een boek van deze schrijfster heb gelezen.

 5. Lijkt me leuk om mee te doen om dit prachtige boek te winnen, ebook heel erg fijn , kan ik het op mijn tablet lezen. SUPER.

 6. Een romantisch boek kan ik zo nu en dan wel gebruiken. 🙂 Leuke actie!

 7. Lijkt me een geweldig boek om ontspannen te lezen voor het slapen gaan na weer een drukke nacht in het wzc waar ik werk.

 8. Heerlijk, zoals het boek omschreven wordt kan ik er nu al bij weg dromen en genieten. Weer eens iets anders dan een thriller 😊

Comments are closed.