Recensie: YMCA – Walter Dornstedt

De titel doet anders vermoeden, maar ik ga het niet hebben over het nummer ‘YMCA’ van de Village People. Ik vertel je graag alles over de roman YMCA van Walter Dornstedt. Lees je mee?

Het verhaal van YMCA

Clemens Osterhaus is een uitgerangeerde marketeer die nog één keer een grote slag wil slaan. Met veel bombarie gaat hij naar Las Vegas om een nieuw, voor hemzelf uitermate lucratief ICT-product op de markt te brengen dat hij YMCA heeft genoemd: You Must Choose… Always! Deze app moet voor het massapubliek ‘altijd de juiste keuzes maken’ in een wereld waarin onze beslissingen worden voorgesorteerd door troebele algoritmes. In werkelijkheid gaat Clemens voor zijn eigen gewin. Hij is bereid alles en iedereen daarvoor op te offeren: zijn zakenpartners, zijn vrienden, zelfs zijn eigen vlees en bloed.

Mijn mening

De titel van deze roman deed me denken aan het liedje van de Village People. De insteek om deze titel te kiezen vond ik erg origineel. Lezers zullen snel een bepaalde associatie hebben met de titel. Het werkt prikkelend. De cover is erg gaaf. Het is grafisch heel sterk.

Walter Dornstedt heeft een fijne stijl. Het is soms een tikkeltje poëtisch en het is zo lekker mijmerend. Soms ben ik wel even de draad kwijt en miste ik de rode draad. Ik voelde me dan een beetje zoals hoofdpersoon Clemens die het ook soms niet allemaal weet. Je leert Clemens wel op een mooie manier kennen. Zijn achtergrond wordt zorgvuldig opgebouwd.

Het is een verhaal vol intriges, verraad en soms is het ook gewoon spannend. Bepaalde wendingen snapte ik niet altijd even goed. Dit vond ik jammer, want daardoor raakte ik uit mijn leesflow.

De relatie tussen vader en zoon vond ik heel interessant. Het was echt een mooie toevoeging aan het verhaal. Het einde vond ik verrassend. Het is een roman vol psychologische spelletjes.

YMCA is een roman vol psychologische spelletjes.

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij De Meent voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van YMCA

Auteur: Walter Dornstedt
Uitgever: Uitgeverij De Meent
ISBN e-book: 9789083112534 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge