Recensie: Zeven – Luc Vos

Tijd voor de recensie van een spannende thriller met een lugubere flaptekst. Ik vertel je graag meer over Zeven van Luc Vos. Lees je mee?

Het verhaal van Zeven

Op een warme zomerochtend worden er zeven lege doodskisten via een anonieme website onder de aandacht van inspecteur Anne Verelst gebracht. Het lijkt een flauwe grap tot er elke zeven uur een onbekende vrouw of man in een van de kisten verschijnt en er een aftelklok start. Elk spoor naar deze mensen en hun ontvoerder ontbreekt. De politie van Antwerpen zet alles op alles in een zenuwslopende race tegen de klok. Wie is deze dader, waarom verschijnen juist deze mensen in de kisten en wat is het verband met inspecteur Verelst?

Mijn mening

‘Zeven’ heeft een goede flaptekst. Hij is kort, maar krachtig. De cover is sprekend en een beetje akelig. De titel is heel goed gekozen. Het past allemaal perfect bij elkaar.

Door de korte proloog zit je direct in het verhaal. De enige optie is doorgaan met lezen. De spanning wordt goed opgebouwd en er zit een lekker tempo in het verhaal.

Anne Verelst is een interessant personage waar ik moeilijk hoogte van krijg. Ze is een beetje verward en gewoon een tikkeltje raar. Ik ben benieuwd wat er nog meer in haar personage zit. Komt er een vervolg? Ik hoop het! Ik heb het idee dat het verhaal van Anne nog niet klaar is. Ze is een personage dat mooi zou kunnen groeien in een serie. Nu had je eigenlijk net te weinig tijd om haar goed te leren kennen.

Soms is het even onduidelijk vanuit welk perspectief je leest. Hierdoor raakte ik uit mijn leesflow. Dit was vooral in het begin het geval. Later werd dit namelijk beter.

Luc Vos heeft een goede schrijfstijl. Het plot is goed bedacht. Het zit goed in elkaar en is verrassend. Het is soms wel misselijkmakend. Het einde verraste me. Je wist wel vrij snel wie de dader was en dat vond ik ergens jammer, maar het gaf ook een kijkje in het hoofd van de dader. Dat vond ik ergens wel interessant gedaan.

Ik heb genoten van deze thriller. Ik ben benieuwd naar meer van Luc Vos!

Zeven heeft een heel goed plot en is heel verrassend. Ik wil meer van rechercheur Verelst!

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij LetterRijn voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com en Bruna bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Zeven

Auteur: Luc Vos
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn
ISBN paperback: 9789493192478
ISBN E-Book: 9789493192553

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge