Recensie: Zwarte lieveling – Susanne Koster

Zwarte lievelingVan Conny van Conniesboekkies kreeg ik het boek Zwarte lieveling van Susanne Koster opgestuurd. Ik vond/vind de voorkant heel mooi. Het meisje lijkt je recht aan te kijken en raakt je in je ziel. Dat is precies wat deze jeugdroman ook doet: het raakt je. Ik was zeer onder de indruk van dit heftige verhaal.

Het verhaal

Zwarte lieveling is onderdeel van de De oneindigheidstrilogie over mishandeling, hoop en oneindige liefde. Dit boek is opnieuw uitgegeven door Clavis.

Saskia is buiten het bereik van haar stiefvader. Hij kan zijn vuisten niet meer gebruiken. Ze komt in een kindertehuis terecht en probeert er een nieuw leven op te bouwen. Het verleden overvalt haar steeds vaker. Saskia wil zich niet laten onderdompelen in het duister van haar verleden…

Mijn mening

Het verhaal is heftig en zeer aangrijpend. Het verdriet en de pijn van Saskia klampen zich aan je vast en laten je niet meer los.

Saskia is een goed neergezet personage met veel emoties. Je leert haar heel goed kennen en het is bijna alsof ze levensecht is. Je gaat met haar meeleven en het liefste troost je haar.

Susanne Koster heeft een hele fijne schrijfstijl. Het is vlot geschreven en voor iedereen, jong en oud, goed te begrijpen. Ik vond de beeldspraak en de vergelijkingen heel mooi.

Susanne verstaat de kunst om een heftig onderwerp, zoals mishandeling, bespreekbaar te maken. Het verhaal laat je zien wat mishandeling doet met mensen. Het is een verhaal dat echt binnenkomt.

Zwarte lieveling komt binnen, raakt je en laat je niet meer los.

Bedankt Conny voor het boek!

Liefs,

Veronique

*Meer informatie over recensies is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

4 Replies to “Recensie: Zwarte lieveling – Susanne Koster”

  1. Ik heb je recensie direct gelezen natuurlijk omdat de cover me ook aanspreekt maar nog twijfelde. Twijfel wordt kleiner… richting aanschaffen/ lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge