Recensie: Zwarte ziel – Angelique Haak

Zwarte ziel

Op het Koukleum meets auteurs event kocht ik het boek Zwarte ziel van Angelique Haak. Ik kon niet wachten om in dit boek te beginnen. En het was het waard… wauw! In mijn recensie vertel ik je snel meer. Lees je mee?

Het verhaal van Zwarte ziel

Een doodgewone zaterdag. Tot twee tieners een gruwelijke vondst in de Maas doen…
Het team van rechercheur Jennifer Brugman wordt geconfronteerd met een lugubere moord en de vermissing van een kind. Ze zetten alles op alles om snel het vermiste kind terug te vinden en schakelen de hulp in van paragnoste Evie Smit. Vanaf de eerste ontmoeting is Jennifer geïntrigeerd door de roodharige paragnoste met haar ijsblauwe ogen, maar ze is ook sceptisch. Kan Evie waarmaken wat zij belooft of loopt zij hen alleen maar voor de voeten?

Mijn mening

Het begin van ‘Zwarte ziel’ is gruwelijk. Je wordt direct in het verhaal gezogen en het laat je niet meer los. Angelique Haak dropt kleine bommetjes gruwelijkheden in elk hoofdstuk. Subtiel, maar gruwelijk.

‘Zwarte ziel’ maakt onderdeel uit van de serie rondom Jennifer Brugman. Ik heb de eerdere delen niet gelezen (dat wil ik nu wel!), maar hierdoor kon ik bepaalde gebeurtenissen moeilijker plaatsen. Daarnaast staan er, denk ik, een aantal spoilers in voor de eerdere delen van de serie. Het hoofdverhaal is prima los te lezen, maar om Jennifer Brugman te begrijpen, is het aan te raden om de eerdere delen te lezen.

Alle personages in ‘Zwarte ziel’ zijn kleurrijk. Ze zijn goed bedacht en gewoon leuk. Het verhaal zit goed in elkaar en is heel spannend. Het plot is goed bedacht. En wat een vaart heeft dit boek.

Dat einde… ik ga niks verklappen. Ik heb er geen woorden voor. Ik dacht letterlijk: mijn god, hemel, wauw! Zegt genoeg toch?

Zwarte ziel is ontzettend goed. Subtiel, maar gruwelijk!

Liefs,

Veronique

*Ik kocht dit boek tijdens het Koukleum meets auteurs event.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge