Recensies: Liefs uit-serie – Iris Visser

Vanochtend vertelde ik al je over mijn e-reader (Kobo Forma). Ik tipte al een aantal Kobo Originals en daar wil ik graag nog een serie aan toevoegen. Ik las namelijk de Liefs uit-serie van Iris Visser. Lees je mee?

Het verhaal van Liefs uit Londen

Cover van Kobo

Hier gaat het verhaal over:

Al het geloof dat Hannah heeft in de liefde verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ze tijdens oud en nieuw haar vriend met een ander meisje betrapt. En tot overmaat van ramp wordt ze ook nog eens gedwongen om haar verschrikkelijke baas, de jonge directeur van een groot warenhuis, twee weken lang te assisteren tijdens een zakenreis naar Londen. Het nieuwste filiaal van hun winkel loopt niet naar behoren en dus zijn ze gedwongen om, samen met een extern ingehuurd marketingteam, in te vliegen. Eenmaal aangekomen in Londen probeert Hannah elk teken dat de stad zich opmaakt voor de meest romantische dag van het jaar uit alle macht te negeren. Het feit dat haar baas een hoogst verwarrende menselijke kant blijkt te hebben én dat de vrouw van het marketingbureau haar wel heel bekend voorkomt, zorgen immers al voor genoeg kopzorgen.

Mijn mening

Ik ben gek op de stijl van Iris Visser. Het is zo lekker enthousiast. Verder is het ontzettend humoristisch. Ik heb regelmatig hardop gelachen.

De gebeurtenissen zijn heerlijk dramatisch en de personages zijn om van te smullen. Het is gewoon een lekkere feelgood.

Dit deel speelt zich af in Londen. Een favoriete stad van mij. Het is ontzettend romantisch, maar tegelijkertijd durft Iris Visser een heftiger onderwerp aan te snijden. De combinatie tussen luchtig en zwaar is perfect.

Een perfect begin van de serie!

Lees hier meer over het verhaal.

Het verhaal van Liefs uit Ibiza

Cover van Kobo

Hier gaat het verhaal over:

Eva koestert warme herinneringen aan de vele zomers die ze als kind en puber al dan niet werkend in de strandtent van haar familie op Ibiza doorbracht. Dus wanneer ze door haar nichtje wordt gebeld met het nieuws dat het bedrijf van hun grootouders in zwaar weer verkeert en ze haar hulp goed kunnen gebruiken, hoeft ze niet lang na te denken. Met een studie bedrijfseconomie op zak en een aantal vrije maanden tot haar beschikking, springt ze op het vliegtuig in de goede hoop iets bij te kunnen dragen en wellicht wat van de Spaanse zon te kunnen genieten.

Tijdens een van haar eerste avonden op het eiland, die ze met haar nichtje dansend doorbrengt in een hippe club, ontmoet ze de knappe Elias. Na een heerlijke avond, zijn nummer op zak en een date in het vooruitzicht lijkt haar werkvakantie opeens zomaar een romantische wending te krijgen. Totdat ze een aantal dagen later, eerder dan verwacht en onder heel andere omstandigheden, opeens oog in oog staan. Ontsteld komt ze tot de ontdekking dat haar droomman een uiterst mensonterende kant blijkt te hebben, en dus besluit ze stellig ver bij hem uit zijn buurt te blijven. Maar de vraag is of oprechte aantrekkingskracht zich op het zwoele, zomerse eiland makkelijk laat negeren…

Mijn mening

Ook in dit deel is de humor aanwezig. Het begin is trouwens heel lief. Ik weet niet of een begin lief kan zijn, maar voor mijn gevoel was dat het wel.

Het is een heerlijk verhaal. Als je van romantische verhalen in de zomer houdt, is dit een aanrader.

Het is een beetje cliché en voorspelbaar, maar niet storend. De verwijzing naar het eerste deel vond ik heel subtiel, maar leuk. Ik verwachtte dat het dezelfde personages zouden zijn, maar dat was niet het geval. Ik vond dat niet erg. Het maakte de verwijzing erg leuk.

Het einde is zoooooooo mooi en romantisch. Echt heerlijk!

Lees hier meer over het verhaal.

Het verhaal van liefs uit New York

Cover van Kobo

Hier gaat het verhaal over:

Emma krijgt op haar werk de kans van haar leven: het evenementenbureau waarvoor ze werkt heeft een filiaal in New York dat zó goed draait dat ze meer mensen nodig hebben en zij is de gelukkige. De specifieke klus: het organiseren van een enorm kerstfeest voor een groot advocatenkantoor.

Ondanks Emma’s jarenlange ervaring met de moeilijkste evenementen, loopt het in New York op zijn minst gezegd wat stroef. Wanneer als klap op de vuurpijl ook nog de live band afzegt, dreigt het hele feest in het water te vallen. Het toeval wil echter dat haar knappe, kerst-hatende buurman niet alleen in een bandje speelt, maar ook nog eens de sterren van de hemel kan zingen. Emma zet alles op alles om hem over te halen om op te treden op het kerstfeest. Zal het haar lukken om de Grinch-next-door in te laten zien dat haar favoriete feestdag toch niet zo verschrikkelijk is als hij denkt om zo haar baan te redden?

Mijn mening

Dit derde deel is heel anders dan de andere verhalen. Ik weet niet waar dat aan ligt. Ik vond het verrassend.

De stijl is fijn en de humor weer volop aanwezig. De verwijzing naar deel 1 en 2 vond ik geweldig. Alles kwam hier samen!

De personages zijn heel herkenbaar. Het zijn gewone normale mensen. Het verhaal zit wel vol clichés, maar als je daar van houdt, dan ga je dit deel geweldig vinden.

Het einde is waanzinnig. Ik was echt in tranen! Gewoon mooi!

En… het heeft een kersttintje!

Lees hier meer over het verhaal.

Liefs en tot morgen!

Veronique

*Bedankt Kobo voor de serie!

Je kunt dit boek op  Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van de serie

Auteur: Iris Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge