Review: Mijn ervaring met de Kobo Clara 2E e-reader

Ik sta te popelen om deze blogpost met je te delen. Van Kobo kreeg ik de vraag of ik twee weken de nieuwste e-reader, Kobo Clara 2E, wilde testen. Hoe tof?! Met veel plezier ging ik aan de slag met deze nieuwe Kobo. Ik vertel je graag alles over deze e-reader. Lees je mee?

Unboxing

Gifje unboxing Kobo Clara 2E

Ik ga je eerst even de unboxing van de Kobo Clara 2E** e-reader laten zien en dan deel ik even wat details met je.

Kobo Clara 2E dozen onder de kerstboom

De e-reader kwam in een mooie doos. In het filmpje zie je de e-reader en een hoes. Deze hoes, Kobo Clara 2E SleepCover in de kleur groen**, is speciaal voor deze e-reader. Je kunt hem o.a. vouwen en zo de e-reader neerzetten. Hij beschermt je e-reader onderweg en ik vind het altijd net wat meer houvast geven. Wanneer je de omslag opent, schakelt de e-reader in en wanneer je hem sluit, schakelt de e-reader uit. Nog een leuke bijkomstigheid: de hoes is gemaakt van 97 gerecycled plastic, waarvan 10% ocean-bound plastic is (plastic dat op weg was om in de oceaan te belanden). De binnenkant is gemaakt van microvezel van 40% gerecyclede vezels van plastic flessen.

Hoesje Kobo Clara 2E

In de doos van de e-reader zit naast de e-reader ook een handleiding en een oplaadkabel. Even een leuk feitje: de doos van de Kobo Clara 2E is gemaakt van FSC-gecertificeerd papier, zonder magneetsluiting en bedrukt met soja-inkt. Hierdoor is de verpakking recyclebaar.

Doos Kobo Clara 2E

Hierboven zie je de doos van de Kobo Clara 2E en de achterkant van de e-reader. Hij is oceaanblauw en heeft een reliëf. De aan-knop zit op de achterkant.

Voorbeeld

Dit is dan de Kobo Clara 2E**! Tijdens het testen heb ik de beschermfolie erop gehouden. Jij kunt hem natuurlijk gewoon verwijderen. Het is dan een niet-spiegelend scherm. De interface is gewoon gelijk aan de andere Kobo e-readers.

Even wat details van de Kobo Clara 2E

Als eerste is de Kobo Clara 2E de eerste milieubewuste e-reader van Kobo. De buitenkant bestaat uit meer dan 85% gerecycled plastic, waaronder 10% ocean-bound plastic is.

 • Grootte: 6 inch
 • Gewicht: 170 gram
 • Soort inkt en modus:  6″ HD E Ink Carta 1200-touchscreen, niet-spiegelend
 • Modus:  Donkere modus en ComfortLight PRO (kleurtemperatuur en helderheid aanpasbaar)
 • Opslagruimte: 16 GB
 • Luisterboeken: ja, via Bluetooth kun je luisteren met draadloze oortjes
 • Waterbestendig: ja, tot maximaal 60 minuten en tot 2 meter diepte

Mijn ervaring

In gebruik

Zelf ben ik de Kobo Forma gewend. Die is met 8 inch aan de grote kant. De Kobo Clara 2E is een stuk kleiner en enorm handzaam. Je neemt hem gemakkelijk mee in je tas. Hij paste zelfs in mijn jaszak! Het gewicht viel me direct op. Hij is zo licht! Met 170 gram ligt hij lekker in de hand.

De achtergrondverlichting vind ik ideaal. Hij paste zich perfect aan de situatie aan. Ik heb hem getest in het volle zonlicht en in het donker. Bij alle situaties kon ik prima lezen.

Doordat ik van de Kobo Forma naar de Kobo Clara 2E ging, merkte ik het verschil in schermgrootte, maar ik was heel snel gewend. Het kwam ook doordat het allemaal heel soepel gaat. Ik zette twee ebooks erop met de bijgeleverde kabel en ik kon direct lezen. De pagina’s worden soepeltjes omgebladerd en je kunt alles aan jezelf aanpassen.

Zoek je een handzame, duurzame ereader? Dan is de Kobo Clara 2E een aanrader!

Blogmas 2022

Dit artikel is onderdeel van Blogmas 2022! Samen tellen we op Veronique’s Boekenhoekje af tot en met 31 december. Elke dag verschijnt er minimaal 1 artikel. Verwacht veel recensies, boekentips, winacties en nog veel meer leuks. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Als eerste de nieuwe blogposts van Blogmas lezen? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Kobo voor deze toffe samenwerking!

*Dit artikel is geen betaalde samenwerking. Ik heb de e-reader wel gekregen om te testen. Ik deel dit artikel uit liefde en enthousiasme met je. Meer informatie over samenwerkingen lees je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

** Dit is een affiliate linkje naar Bol.com!

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

4 Replies to “Review: Mijn ervaring met de Kobo Clara 2E e-reader”

 1. Dank je voor je recensie, zou je ook nog de twee die je hebt met elkaar willen vergelijken? Bijv. of het een voordeel is om een groter scherm te hebben en evt. wat verschillen?

  1. Hoi Ilja,
   Ja hoor! Wat wil je graag weten? Dan reageer ik hieronder even 😊

   Het grootste verschil tussen de Kobo Clara 2E e-reader en de Kobo Forma is de schermgrootte. Ik had altijd een formaat als de Clara2E, maar inmiddels vind ik het grote scherm heerlijk lezen. Ik zet altijd mijn letters vrij groot dus ik heb het idee dat er meer op past. Nadeel… Het is een vrij grote ereader dus meenemen in je jaszak is er niet bij. Dat is bij de Clara2E beter. Hij heeft een lekker handzaam formaatje en is een stuk lichter. Dat vind ik een voordeel.

   De Clara2E heeft geen knoppen om te bladeren. De Kobo Forma wel. Dat vind ik fijn lezen, maar duwen of swipen op je scherm is ook geen probleem en went snel.

   Je zult dus zelf de afweging moeten maken. 💫😊 Mocht je nog vragen hebben, hoor ik het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge