Review: Musical Grease


18 maart ging ik naar de musical Grease in het Delamar in Amsterdam! In deze review vertel ik je alles over de musical en wat ik ervan vond. Lees je mee?

Vandaag, 3 april 2023, gaat hij in première en zal de show rondreizen door heel Nederland!

Het bekende verhaal van Grease


‘Grease’ gaat over de tieners Danny en Sandy. Ze hebben elkaar in de zomer leren en er ontstond een zomerromance. Wanneer Sandy voor haar eindexamenjaar naar Rydell High gaat, ontmoet ze daar Danny weer. Maar Danny is niet de lieve jongen van tijdens de zomer. Hij is lid van de T-Birds en is vooral bezig met stoer overkomen op zijn vrienden. De ietwat brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies. Een danswedstrijd moet ze weer samenbrengen, maar gebeurt dat ook? Vinden ze opnieuw ware liefde?

Mijn mening


‘Grease’ stond een aantal jaar geleden al in de theaters (met o.a. Jim Bakkum, Bertina Holwerda, maar ook Tim Douwsma, Tommy Christiaans en Ferry Doedens speelden in de musical). Nu is de musical terug in de Nederlandse theaters.

Het is de Nederlandse versie en de liedjes zijn dus ook in het Nederlands. Je herkende wel de Engelse versies, maar het is zo natuurlijk. De muziek is aanstekelijk. Het decor en licht zijn passend en omlijsten de spelers op een mooie manier.

De personages zijn goed uitgewerkt en ook tijdens een rol in het ensemble blijven de spelers in hun personage. Dit vond ik heel sterk. Er is veel te zien op het podium.

Wij waren met de try-outs (18 maart) en als publiek merkte je daar eigenlijk niks van. We vonden wel niet elke speler even sterk. Toen wij gingen kijken speelden Tristan van der Lingen en Danique Graanoogst Danny en Sandy. Zij wonnen het tv-programma ‘Op zoek naar…’ Er was een bepaalde chemie en ze pasten goed bij elkaar. Marjolein Touw speelde Miss Lynch (directrice van de school). Ze was zo grappig. Rizzo werd gespeeld door Esmeé Dekker. De solo was waanzinnig. Eugene werd gespeeld door Luuk Haze. Hij zette zo’n goede vertolking van deze studiebol neer.

‘Grease’ is een toffe musical vol leuke hits, humor en liefde. Ik heb genoten!

Meer informatie

Hier vind je meer informatie over speeldata en over de cast.

Meer zien? Bekijk de video van de trailer op Youtube! (bron: SENF TV)

Liefs,

Veronique

*Kaarten hebben we gekregen van een lief iemand die ze won bij de Vriendenloterij!

*Dit artikel is geen betaalde samenwerking. Ik deel dit uit enthousiasme met je. Meer informatie over samenwerkingen lees je hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

2 Replies to “Review: Musical Grease”

    1. Wij dachten van tevoren ook: “ohh dat zal wel gek zijn..” maar je zit zooo in het verhaal dat heel natuurlijk voelt, het verhaal loopt eigenlijk gewoon lekker door. Je herkent natuurlijk de hits. 😊 En lekker meezingen in het Engels 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge