Serie Sunday #2: Doodvonnis – Pepper Kay

Serie sunday

In ‘Serie Sunday’ lees ik een boekenserie en bespreek ik elke maand één boek. Afgelopen maand besprak ik het boek Vuurstorm van de serie rondom Kit Guardner van schrijfster Pepper Kay. Vandaag bespreek ik het boek Doodvonnis.

Bedankt Futuro Uitgevers voor de boeken van de serie van Pepper Kay.

Het verhaal

Doodvonnis is het vierde deel van de serie rondom interstellair privédetective Kit Guardner. In het begin lijkt het toeval, maar al snel is Kit Guardner ervan overtuigd dat er een onzichtbare vijand op haar jaagt. Ze wordt verdacht van moord en haar broer is onbereikbaar. Daarom accepteert ze de hulp van een zwerver en ze vluchten samen. Kit is nog steeds op zoek naar haar moeder. Haar moeder verdween een aantal jaar geleden en Kit is vastbesloten haar te vinden. Hoe meer informatie Kit krijgt, des te meer ze gaat twijfelen. Ze komt op een plek waar niet is wat het lijkt. Mensen schijnen te weten van haar komst en men wil graag gebruikmaken van haar genetisch materiaal…

Mijn mening

Vuurstorm vond ik geweldig en ik was een beetje huiverig voor het volgende deel in de reeks. “Dadelijk valt het heel erg tegen..” heb ik even gedacht. Maar uiteindelijk kwam het helemaal goed. Er worden in het verhaal verwijzingen gedaan naar het vorige boek, maar het is goed te lezen zonder voorkennis.

De voorkant is te gek. De vormgeving is heel goed gedaan. De proloog begint direct spannend en je zit direct in het verhaal. Later legde ik pas de link met de proloog. Dat vond ik een leuk moment! De twisten zijn te gek en hielden de vaart in het boek. Er gebeurt zoveel. Dat maakt het lezen aangenaam.

De schrijfstijl is geweldig en past perfect bij dit verhaal. Er zijn veel verschillende verhaallijnen, maar je raakt de draad niet kwijt. Het verhaal zit sterk in elkaar. Soms zijn de dialogen een  beetje kort door de bocht.

En… (daar kom ik weer) die Kit Guardner! Ze heeft mijn hart weer gestolen. Wat is zij leuk! Een goed uitgewerkt karakter!

Volgende maand is alweer de laatste Serie Sunday met het boek Maalstroom van Pepper Kay. Tot dan!

Las jij al eens eerder boeken van Pepper Kay?

Liefs,

Veronique

*Bedankt Futuro Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge