Serie Sunday #3: Maalstroom – Pepper Kay

In ‘Serie Sunday’ lees ik een boekenserie en bespreek ik elke maand één boek. Ik besprak al Doodvonnis en Vuurstorm van de serie rondom Kit Guardner van schrijfster Pepper Kay. Vandaag bespreek ik het boek Maalstroom.

Bedankt Futuro Uitgevers voor de boeken van de serie van Pepper Kay.

Het verhaal

Interstellair privé-detective Kit Guardner is bezig met een surveillance in een supermarkt. Dan wordt ze overvallen en wanneer ze bijkomt, weet ze zich niks meer te herinneren. De arts vertelt haar dat ze slachtoffer is geworden van een partydrug. Er is ook een toxine in haar bloed aangetroffen. De oorsprong is alleen onbekend. Haar geheugenverlies zou tijdelijk zijn, maar Kit zit vol vragen.

Kit besluit op onderzoek uit te gaan tot een Veringolees het kantoor van Guardner Investigations binnenstapt. Hij vraagt Kit om te helpen met het zoeken naar twee verdwenen familieleden. Kit neemt de opdracht aan en gaat mee naar zijn thuisplaneet Veringo. Vanaf dat ze op Veringo is, probeert iemand haar te doden…

Mijn mening

Die cover ziet er fantastisch uit. De kleur groen geeft het een mysterieus tintje. Het begin is direct spannend en je bent benieuwd naar de rest van het verhaal. De vaart blijft er goed in en je hebt geen tijd om je aandacht te laten verslappen.

In het begin moest ik even wennen aan de verschillende namen en beschrijvingen. Hierdoor raakte ik even de draad kwijt, maar die vond ik snel terug. Er zijn twee verschillende verhaallijnen en die komen op een logische, mooie manier bij elkaar. De beschrijving van de planeet Veringo is goed gedaan en je kunt een goed beeld vormen van de planeet.

Tegen het einde komt er informatie die ik nog niet ken. Misschien heeft dit te maken met de eerste twee boeken? Ik heb de eerste twee boeken (nog) niet gelezen, dus daarom was die informatie een beetje vaag. Het einde is heel mooi gedaan en misschien komt er wel een vervolg?

Maalstroom is een spannend verhaal met mooie verhaallijnen.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Futuro Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge