Serie Sunday #5: Slangenkuil – Pepper Kay

Serie sundayIn ‘Serie Sunday’ lees ik een boekenserie en bespreek ik elke maand één boek. Ik besprak al Doodvonnis, Vuurstorm, Maalstroom en ID-crisis van de serie rondom Kit Guardner van schrijfster Pepper Kay. Vandaag bespreek ik het boek Slangenkuil.

Bedankt Futuro Uitgevers voor de boeken van de serie van Pepper Kay.

Het verhaal

Het boek Slangenkuil is het tweede boek in de serie van Kit Guardner.

In de bossen van Angeles National Forrest wordt het verminkte lichaam van een vrouw gevonden. De vrouw blijkt te zijn gedood door vraatzuchtige buitenaardse slangetjes. Kit Guardner is interstellair privé-detective en wordt ingeschakeld om de zaak te onderzoeken. Tijdens haar onderzoek stuit ze op een link naar de Pakhi. De Pakhi aanbidden Pakh (een slangengod). Deze slangengod wordt vereerd op de planeet Borinth. Wanneer het grote publiek hoort van de slangenkwestie, wordt er gewezen naar de Katholieke kerk. De Katholieke kerk zou haar ware gezicht als slangenaanbidder laten zien. Is dat ook zo?  Kit vertrekt naar Borinth en moet de vraatzuchtige slangetjes, Zinzen, stoppen. Ze moet al haar vaardigheden inzetten om niet zelf slachtoffer te worden…

Mijn mening

Slangenkuil
Foto van Futuro Uitgevers

Het begin is interessant en een beetje luguber. De fantasie van Pepper Kay is in dit deel misschien nog wel beter dan in de rest van de boeken. De slangen komen bijna tot leven.

Het verhaal zit goed in elkaar en alle losse eindjes worden vanzelf onthuld. Alle vragen worden beantwoord. Als vanzelf ga je linkjes leggen tussen personen en je wordt veelvuldig op het verkeerde been gezet. Na elke gebeurtenis of wending bleef ik met verbazing achter en wilde ik snel verder lezen.

Sommige beschrijvingen zijn een beetje te veel. Daardoor werd je beperkt in je eigen fantasie en voorstellingsvermogen. Pepper Kay heeft oog voor details. Over alles is heel goed nagedacht en het is allemaal heel logisch. Niks voelt raar aan. Het is bijna ‘normaal’.

En… Kit Guardner. Wat moet ik nog meer zeggen? Ze is een goed uitgewerkt personage met een leuke persoonlijkheid.

De laatste Serie Sunday? 

En met Slangenkuil komt er (voor nu?) een einde aan de serie rondom Kit Guardner. Volgende maand komt er nog één Serie Sunday online. En waar die over gaat, houd ik nog even geheim! Tot volgende maand!

Ben je benieuwd naar de andere delen van Kit Guardner? Hieronder de juiste volgorde van de boeken met linkjes van de Serie Sundays van deze boeken:

Liefs,

Veronique

*Bedankt Futuro Uitgevers voor het boek.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Koop hier de boeken uit het artikel:
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge