Soorten #1: Kookboeken

Ik ben gek op lezen, maar daarnaast heb ik ook een grote liefde voor lekker eten en drinken. Het liefst doe ik dat in goed gezelschap. Ik kook het liefst voor anderen, maar ik kook ook graag voor mezelf. 45 minuten in de keuken staan voor een lekker gerecht? Geen probleem! Heerlijk! Het werkt ontspannend. Ik haal mijn recepten en inspiratie van internet, televisie, maar ook uit kookboeken. Dit zijn mijn favorieten!

1. Het 5 or less-kookboek- Chicks Love Food

Dit kookboek is van de leuke dames van ChicksLoveFood. Heerlijke en vooral makkelijke recepten met weinig ingrediรซnten. Ik ben er gek op! Ik maak geregeld de omeletwrap of de curry uit dit boek. De toetjes zijn ook favoriet!

2. Basic Baking – Cornelia Schinharl en Sebastian Dickhaut

Dit is een boek dat ik gebruik wanneer ik ga bakken. Bijvoorbeeld cupcakes of cake. Makkelijke recepten met mooie foto’s.

3. Good Food Book- FDBCK

Ik kreeg dit ooit als cadeautje. Een boek met verschillende recepten van topkoks en andere bekende foodies. Heel veel variatie en goede uitleg.

4. Boeken van bekende koks

Ik ben gek op boeken van bekende koks. Op dit moment heb ik er drie. Eentje van Gordon Ramsay (100% Gordon). Van de klassiekers tot aan nieuwere gerechten; het komt voorbij. Dan heb ik er een van Herman den Blijker (Herrie in de keuken). Ik vind dit een heerlijk bladerboek. De verhalen die erin staan zijn top en dat in afwisseling met recepten; heerlijk! De laatste in mijn rijtje is een boek van Jamie Oliver (De essentie van het koken- The naked chef). Het deegrecept voor de pasta is verrukkelijk en zeker een aanrader. Er staan veel verschillende soorten gerechten in. Ik ben fan!

Ik houd ervan om mezelf uit te dagen en om nieuwe gerechten uit te proberen. En.. mislukt het? Geen probleem. Daar kun je alleen maar van leren.

Heb jij een favoriet kookboek?

Veel liefs,

Veronique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge