Soorten #3: Stripboeken

Ik lees veel verschillende soorten boeken. Al eerder gaf ik aandacht aan mijn favoriete kookboeken en ik vertelde meer over mijn kleurboeken.  Stripboeken las ik vroeger heel veel. Vooral in mijn ‘meiden’-tijdschriften stonden altijd strips en ik had samen met mijn vader een abonnement op de Donald Duck Extra! Vandaag deel ik mijn favorieten stripboeken.

1. Suske en Wiske

Dit is een van mijn favorieten. Vroeger las ik deze bij mijn oma. Ze had er enorm veel; de hele oude boeken tot de iets nieuwere versies. Tegenwoordig lees ik deze een stuk minder.

2. Sigmund

Mijn vader is gek op deze stripboeken van Peter de Wit en ik vind ze ook echt leuk. Samen kunnen we lachen om de platte (soms) harde humor van Sigmund. Sommige opmerkingen zijn fantastisch! De tekeningen zijn eenvoudig, maar goed doordacht. Heel knap!

3. Donald Duck

Heel vroeger had ik een abonnement op de Donald Duck Extra. Ik vond de strips over Katrien en Donald erg leuk. De Stoute Jongens vond ik altijd heel grappig. Later las ik ook de pocketboekjes van Donald Duck.

4. Kuifje

Dit is mijn ultieme favoriet. Ik ben gek op deze reizende reporter met zijn leuke hondje Bobbie. Eigenlijk vind ik alles leuk aan Kuifje. De personages zijn goed uitgewerkt, de tekenstijl vind ik heel tof en ik ben gewoon gek op het hondje Bobbie.

Heb jij een favoriete strip?

Liefs,

Veronique

*Deze blog verscheen eerder op Hebban.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Controle *

CommentLuv badge