Soorten #4: voorleesboeken

RandomIn ‘Soorten’ behandel ik verschillende soorten boeken. In eerdere artikelen had ik het al over mijn liefde voor kleurboeken, kookboeken en vorige week schreef ik over mijn favoriete striphelden.Β Mijn liefde voor lezen is ooit begonnen met boeken die mij werden voorgelezen. Daarom leek het me leuk om even terug in de tijd te gaan. Ik laat je vandaag mijn favoriete voorleesboeken zien!

1. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft – Werner Holzwarth

Dit boek was mijn ultieme favoriet. Wat heb ik gelachen om dit beestje met zijn spannende, maar vooral grappige zoektocht! De tekeningen zijn heel mooi.

2. Wij gaan op berenjacht – Michael Rosen en Helen Oxenbury

Deze lazen mijn ouders mij vaak voor. Ja, inclusief met sopgeluiden en anderen gekke stemmetjes! Later las ik deze voor aan mijn oppaskindje en… ik maakte ook de sopgeluiden…

3. Kikker en zijn vriendjes – Max Velthuijs

Hier ben ik fan van. De tekeningen zijn heel mooi en herkenbaar. Veel van de verhalen zijn herkenbaar en dat maakt het lezen heel leuk.

4. Dikkie Dik – Arthur van Norden

Deze verhalen zijn geweldig en ik ben fan van de tekeningen van Jet Boeke. De verhalen zijn grappig en leuk.

5. Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt

Deze boeken zijn geweldig! In mei had ik twee weken lang een Annie M.G. Schmidt-week. Hier vind je alle artikelen van die week.

Bewaren

Bewaren

4 Replies to “Soorten #4: voorleesboeken”

  1. Wat een leuk idee om terug te kijken in de tijd over hoe het bij jou allemaal begonnen. Ik ging hierdoor ook naar mijn historie kijken. Leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Controle *

CommentLuv badge