Taalliefde: Taalspelletjes #1

Als je mij kent, dan weet je dat ik een grote liefde heb voor de Nederlandse taal. Ik ben gek op mooie zinnen en op fraaie woordgrappen. In Taalliefde ga ik meer vertellen over mijn liefde voor taal. Tegenwoordig heb je meer spelletjes dan Scrabble en Boggle en via internet en apps is ontzettend veel mogelijk. Daarom deel ik vandaag mijn favoriete ‘echte’ spelletjes, zoals Scrabble.

1. Scrabble

Mijn ultieme favoriet is Scrabble. Ik ben er niet heel goed in en meestal speel ik dit spelletje met mijn taalmaatje. Het is namelijk de ultieme manier om de Nederlandse taal te leren. Met mijn taalmaatje speel ik het spel zonder punten en dat werkt prima.

2. Pim pam pet

Dit is ook zo’n oude klassieker. Ik speelde dit spelletje vroeger al. Zoveel mooie woorden verzinnen en zo snel mogelijk. Heerlijk! Ik heb twee versies; een moderne versie en een hele oude van mijn opa. De kaartjes zijn grauw en vergeeld, maar het werkt nog!

3. Boggle

Leuk spel! Je moet zoveel mogelijk woorden leggen met de dobbelstenen. Ik haal meestal de dobbelstenen uit het bakje. Dat werkt net wat beter.

4. Galgje

Op de basisschool deden we wel eens galgje en later kreeg ik het ‘bordspel’. Je moet de letters leggen in een rekje en per foute letter wordt er een deel van de galg omgedraaid. Leuk spel.

5. Kruiswoordpuzzels en woordzoekers

Ik ben niet zo goed in kruiswoordpuzzels. Mijn oma en ik deden vroeger wel samen deze puzzels maken, maar het ging niet heel geweldig. En woordzoekers worden bij mij altijd een puinhoop, maar het is leuk tijdverdrijf.

Heb jij leuke taalspelletjes?

Volgende keer mijn favoriete taal-spelletjes-apps.

Liefs,

Veronique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge