Taalliefde: taalspelletjes #2

Vorige week schreef ik al over mijn favoriete taalspelletjes.  Ik ben gek op Scrabble en Boggle, maar tegenwoordig speel ik ook veel spelletjes op mijn tablet of smartphone. Daarom deel ik vandaag drie taalspelletjesapps voor op je smartphone of tablet.

1. Wordfeud

Dit is een soort Scrabble, maar dan in appvorm. Je speelt tegen andere mensen en je moet zoveel mogelijk punten halen. Een leuk spel!

2. Bubblewords

Het lijkt op het spelletje CandyCrush, maar dan heb je letters in plaats van snoepjes. Je moet woorden leggen met zoveel mogelijk punten om bijvoorbeeld diertjes te redden of ijs te kraken. En mooie combinaties als 6-letterwoorden leveren een bonus op. De app heeft een leuke vormgeving!

3. Ruzzle

Mijn ultieme favoriet van dit lijstje is Ruzzle. Dit is een spel waarbij je binnen een bepaalde tijd, zoveel mogelijk woorden moet maken. Je kunt het spel tegen elkaar spelen, maar ook heb je een oefenvariant. Ik ben een beetje verslaafd aan Ruzzle. Erg leuk!

Speel jij wel eens taalspelletjes via apps?

Veel liefs,

Veronique

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge