Recensie: De man die zichzelf in Auschwitz liet opsluiten – Pascal Vanenburg

Ik ben gek op geschiedenis. Ik studeerde een jaar Geschiedenis en het is nog steeds een kleine passie. Van Pascal Vanenburg kreeg ik dit boek opgestuurd. Het boek ‘De man die zichzelf in Auschwitz liet opsluiten’ is een boek dat me direct interesseerde. De titel vond ik aansprekend en ik was benieuwd naar de andere bizarre gebeurtenissen. En… bizar werden ze. Ik heb hardop gelachen tijdens het lezen van dit boek. De meest rare gebeurtenissen worden je gepresenteerd. Je denkt tijdens het lezen vaak: “Nee!?” En ik heb gelachen tijdens het lezen. Het was een heerlijk boek dat een glimlach toverde op mijn gezicht.

Het verhaal 

De man die zichzelf in Auschwitz liet opsluiten van Pascal Vanenburg is een verzameling van 51 gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis die zo bijzonder zijn dat je ze direct wilt doorvertellen. De verhalen zijn waargebeurd, indrukwekkend en vaak zo bizar dat je nauwelijks gelooft dat ze echt hebben plaatsgevonden. Pascal Vanenburg is journalist en redacteur, en schreef wekelijks voor de website froot.nl een kort verhaal over een bijzondere, onbekende gebeurtenis. Dit boek is gemaakt in samenwerking met Froot en is perfect voor de geschiedenisliefhebber, of gewoon voor iedereen die van een bizar verhaal houdt.

Mijn mening 

Het boek De man die zichzelf in Auschwitz liet opsluiten is een interessante vertelling van de geschiedenis. In dit boek vertelt Pascal Vanenburg verschillende bizarre gebeurtenissen die plaatsvonden in onze geschiedenis.

Het boek bevat verschillende korte verhalen met rare, mooie, bijzondere, grappige gebeurtenissen. Er komen in het boek personen voor die je nog niet kende, maar na dit boek vergeet je ze nooit meer.

De schrijfstijl is vlot met een dosis humor. Soms zit je hardop te lachen en het liefste vertel je alle verhalen gelijk door aan familie en vrienden. Door de geschiedenis op deze manier te presenteren, laat Vanenburg zien dat geschiedenis niet saai is. Er is zo veel gebeurd!

Er gebeurt veel in dit boek en er worden heel veel jaartallen gebruikt in de verhalen. Het was soms even lastig switchen tussen de verschillende jaren en eeuwen. Maar het werkt wel voor de afwisseling in het boek, want het is heel gevarieerd.

Dit boek is een aanrader voor de geschiedenisfanaat, maar ook zeker voor de lezer die van interessante boeken houdt. Een lach is gegarandeerd tijdens dit boek!

Liefs,

Veronique

* Bedankt Pascal Vanenburg voor dit boek.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge