Recensie: Fameuze dames – Cato van Aa

Van schrijfster Cato van Aa kreeg ik het boek Fameuze dames opgestuurd. De titel van het boek sprak mij aan en ik was heel benieuwd naar het verhaal. Ik stond te popelen om het te lezen.

Het verhaal

Het verhaal is een historische roman en speelt zich af eind 18e eeuw. Het gaat over uitgeefster en weduwe Catharina Dóll. Samen met haar dochter Caatje reist ze naar londen. Ze willen namelijk het boek A Vindication of the Rights of Woman van Mary Wollstonecraft vertalen en uitgeven. Dit boek is een bekend pleidooi voor de gelijke rechten van de vrouw. In Londen ontmoet Catharina een Nederlandse dichter. Hij brengt haar het hoofd op hol…

Mijn mening

Ik heb eigenlijk nog nooit eerder een historische roman gelezen, dus ik was heel benieuwd. Maar… dit genre heeft mijn hart gestolen. Ik vond het verhaal bijzonder. De historische feiten die het verhaal omringen, voegen veel toe aan het waarheidsgehalte van het boek. Catharina vond ik een krachtige vrouw en Caatje vond ik een inspirerende vrouw. Het thema van de ongelijke rechten van de vrouw in die tijd vond ik een mooie rode draad. Het was inspirerend om te lezen hoe het in die tijd was. Ik droomde weg in een tijd van paardenkoetsen, mooie jurken en veel onrecht. Heel anders dan nu. Dit boek is zeker een aanrader!

Wil je meer weten over dit boek? Lees hier mijn recensie.

Ga jij het boek lezen?

Veel liefs,

Veronique

* Bedankt Cato van Aa voor dit prachtige boek! Ik vond het een eer om het te lezen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge