Recensie: Hartslag – Tess Gerritsen

Na een druk weekend startte ik in het boek Hartslag van Tess Gerritsen. Ik heb meerdere boeken van deze schrijfster gelezen. Mijn ervaringen met de boeken van Tess Gerritsen wisselen enorm. Maar het verhaal van Hartslag vond ik interessant en ik was nieuwsgierig.

Het verhaal

Het verhaal gaat over de jonge dokter Abby DiMatteo. Ze mag als eerste vrouw samenwerken met het transplantatieteam in een ziekenhuis in Boston. Hier is ze heel trots op. Dan wijst ze een donorhart toe aan een stervende, niet-verzekerde jongen. Het hart was eerder toegewezen aan de rijke privé-patiënte Nina Voss. (Echter staat Nina als derde op de lijst…) Hierdoor komt Abby’s carrière in groot gevaar. Dan komt er toch een hart vrij voor Nina. Abby begint te twijfelen aan de herkomst. Dan ontdekt ze vervalste medische dossiers en probeert de ziekenhuisdirectie haar de mond te snoeren. Toch voelt niks zo ergs aan als het verraad onder de lampen van de operatiekamer…

Mijn mening

Mijn eerdere ervaringen met Tess Gerritsen zijn heel wisselend. Van de geweldige Rizzoli & Isles-serie tot aan de twee bizarre boeken: De Chirurg en De leerling. Ik laat me altijd verrassen door Tess en ik gaf het verhaal van Hartslag een kans.

De schrijfstijl van Tess vind ik geweldig. De medische termen vliegen je in dit boek om de oren en toch is het begrijpelijk. Je merkt dat Tess veel kennis van zaken heeft (van huis uit is ze arts) en dat komt het boek alleen maar ten goede. Niet alles wordt in het verhaal expliciet beschreven. Er wordt veel aan de verbeelding overgelaten. Je denkt te weten hoe het zit en toch is het plot verrassend. Soms kreeg ik tijdens het lezen een heel beklemmend gevoel. Het verhaal bestaat uit twee verhaallijnen en ze komen mooi bij elkaar, maar toch zijn er onopgeloste zaken die blijven knagen.

Wat vind jij van de boeken van Tess Gerritsen?

Veel liefs,

Veronique

*Meer informatie over recensies is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

10 Replies to “Recensie: Hartslag – Tess Gerritsen”

  1. Ik heb het net uitgelezen, ik lees twee auteurs heel graag… tess en m.j. Arlidge en dit was weer een topper! Zo spannend dat de adrenaline nog in mijn lijf zitten en heb het een aantal uur geleden uitgelezen 🙂 maar ik heb een vraag heeft ze vervolg boeken? Vind persoonlijk de open eindes niet leuk 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge