Recensie: Ik was pas dertien – Lea Saskia Laasner

Ik was pas dertien- Lea Saskia Laasner Ik had zin in een waargebeurd verhaal en het boek Ik was pas dertien van Lea Saskia Laasner stond al heel lang in mijn kast te wachten. Het verhaal leek me interessant, maar wel heftig. En inderdaad, het verhaal was heftig, maar dat was het ook. Ik schrijf niet graag negatief over een boek, maar soms moet het. En dit is zo’n geval…

Het verhaal

Het boek gaat over Lea Laasner. Ze is gelukkig en heeft een goede jeugd. Haar moeder krijgt interesse in haar geestelijke ontwikkeling en de familie sluit zich aan bij de ‘Lichtoase”. Dit is een sekte onder leiding van Benno. De ouders van Lea verkopen hun huis en maken hun geld over naar de sekte. Ze verhuizen en sluiten zich aan bij de sekte. Benno ziet seks als dé manier om je persoonlijkheid te kunnen ontwikkelen. Al snel vindt hij Lea aantrekkelijk. En vanaf dat moment gaat het van kwaad tot erger… Jarenlang leeft Lea in de sekte. Op haar 21e vlucht Lea en in dit boek vertelt zij haar verhaal.

Mijn mening

Het verhaal is heftig en soms bizar. Je denkt de hele tijd: “dit kan niet!” Maar het is wel waar en dat maakt het misschien nog wel erger. Je voelt je als lezer machteloos en het voelt benauwend. Je zit als lezer ook in de val.

De schrijfstijl van Lea vond ik vervelend. De zinnen waren heel kort en liepen niet lekker in elkaar over. Lea heeft een hele formele stijl van schrijven en sommige zinnen deden nogal ouderwets aan. Doordat ik de schrijfstijl vervelend vond, kwam ik niet goed in het boek. Ik ergerde me eraan.

Daarnaast miste ik ook gevoel in het boek. Het verhaal is heftig, maar de gevoelens die Lea beschrijft, zijn oppervlakkig en bijna formeel opgeschreven. Je voelt als lezer het gevoel wel, maar dat komt niet door Lea, maar door het verhaal zelf. Het verhaal is intens.

Liefs,

Veronique

*Meer informatie over recensies is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

10 Replies to “Recensie: Ik was pas dertien – Lea Saskia Laasner”

  1. Heel goed dat je over dit boek eerlijk bent. Je zegt niet graag negatief te schrijven. Maar als je het nodig vindt, doe je het wel en dat maakt dat we jou andere recencies zeker serieus nemen.

  2. Klinkt als dat de auteur niet al te dicht bij haar gevoelens wilde komen.
    Logisch natuurlijk, maar wel zonde dat dit in het verhaal naar voren komt.

    1. Ja,ik vond het heel jammer. Ik had het idee dat er meer in had gezeten. Dat het beter was geweest als ze haar gevoelens beter had verwoord of meer had toegelaten. Heel lastig natuurlijk, maar nu voelde het heel formeel en niet af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge