Recensie: Lieve Edelachtbare – Max van Olden

Recensie

Ik had zin in een spannend boek met een psychologische twist. Zo’n boek dat je in één keer uit wil lezen. Ik kwam op mijn e-reader Lieve Edelachtbare van Max van Olden tegen. Spoiler: de leeslamp ging pas laat uit…

Het verhaal van Lieve Edelachtbare

Het verhaal gaat over Luna. Ze staat aan het begin van haar carrière als advocaat en het ziet er veelbelovend uit. Haar dagen zijn druk en vol met strafdossiers en pleitnota’s. Na een ruzie met haar vriend brengt ze de nacht door met iemand anders. Hiermee zet ze alles op het spel en niet alleen haar relatie, ook haar werk komt onder druk te staan.

Mijn mening

Ik kende de schrijver Max van Olden niet, maar ik hoefde niet te wennen aan zijn schrijfstijl. Het is een fijne stijl zonder poespas. Vanaf pagina 1 zat ik in het verhaal en wilde ik het boek uit hebben. Er gebeuren dingen in het boek (ik ga geen spoilers weggeven) die het daglicht niet kunnen verdragen. In het hele boek is een soort onderhuidse spanning te voelen. Dit heeft Max goed gedaan. Je gaat alles zelf proberen in te vullen… En de twisten in het verhaal zijn heel goed gedaan. Ze zijn verrassend en heel onverwachts. Ik vond het een heerlijk boek en zeker een aanrader als je van psychologische spelletjes houdt.

Heb jij dit boek gelezen? Of wil je het nog lezen?

Veel liefs,

Veronique

Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Bol Algemeen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge