Recensie: Ruud de Reiger en de Koele Kikker – Leo Alexander Schlangen

Van de schrijver Leo Alexander Schlangen kreeg ik het boek Ruud de Reiger en de Koele Kikker opgestuurd. Ik ben er heel blij mee, want de tekeningen zijn fantastisch. Toen ik het boek voor de eerste keer in mijn handen had, voelde je direct de kwaliteit. Het is een mooi boek met stevige pagina’s. Dat beloofde veel goeds…

Het verhaal en boek

Het is een kinderboek voor kinderen vanaf 4 jaar. De tekeningen zijn gemaakt door Jenny de Bruin. In het boek zijn acht winterse verhalen te vinden met paginagrote tekeningen. Het verhaal gaat over Ruud de Reiger. Hij woont in Park Kweeklust en het is winter. Met zijn vriendjes in het park maakt hij veel plezier en hij beleeft veel avonturen.

Mening

Ik las het boek niet alleen, maar met mijn taalmaatje. Dit boek is een ideale manier om een anderstalige Nederlands te leren. Het taalgebruik is gemakkelijk en goed te begrijpen. Het verhaal is leuk en we hebben gelachen om de avonturen van Ruud. De verhouding tekeningen en tekst vind ik zeer goed gedaan. Het is heel mooi verspreid over de pagina’s. De tekeningen zijn prachtig, heel dromerig en ze passen heel goed bij het verhaal van Ruud. De dieren in het verhaal zijn perfect uitgewerkt en hebben echte karakters. Wij vonden het een leuk boek. Het is zeker een aanrader!

Wat is jouw favoriete kinderboek?

*Bedankt Leo Alexander Schlangen voor het boek.

Liefs,

Veronique

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge