Verfilmde Boeken #10: The Da Vinci Code

Verfilmde boekenDe laatste Verfilmde Boeken staat in het teken van een buitenlandse film. Het is een film met veel complotten en theorieën. Ik heb het over The Da Vinci Code van Dan Brown.

Verhaal

Het boek was een wereldwijde bestseller. En ook in Nederland werd het boek een bestseller. Het verhaal gaat over een zoektocht naar de heilige graal. Hoogleraar religieuze symboliek Robert Langdon en cryptologe Sophie Neveu komen achter een complot en groot geheim van de Christelijke kerk. De moord op conservator Jacques Saunière in het Louvre brengt de twee op het spoor. De conservator liet een boodschap achter en dat leidt naar een schilderij. Hierin blijken codes te zitten.

Zowel het boek als de film vond ik erg lastig om te volgen. Het boek heb ik ook een keer weggelegd en later weer opnieuw gelezen. De film was ook lastig. Het is een film met een verhaallijn en er gebeurt ontzettend veel in de film. Je moet je hoofd erbij houden. Wanneer je dit niet doet, dan verlies je het overzicht.

Het verhaal zit wel goed in elkaar. Het is raadselachtig plot met veel feiten. Je vraagt je soms af of het fictie is of niet? Dit maakt het een interessant verhaal.

Heb jij de film gezien?

Veel liefs,

Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge