Verfilmde Boeken #4: Carry Slee

Verfilmde boeken

Dit is alweer de vierde Verfilmde Boeken. Wat gaat het snel! Deze keer gaat het over een schrijfster die verschillende jeugdboeken schreef en waarvan er een aantal verfilmd zijn. Ze schreef niet alleen jeugdboeken, maar is ook bekend van verscheidene romans, zoals Moederkruid en Ooggetuige. Ik heb het natuurlijk over Carry Slee.

Kinderen en jeugd

Als klein meisje verslond ik de boeken van Carry Slee. De boeken over Rik en Roosje en Hallo Baby las ik met veel liefde. Ik werd groter en groeide mee met de boeken van Carry Slee. Verdriet met Mayonaise vond ik een hele sterke. Kilometers cola en knetterende ruzie vond ik herkenbaar en paste bij mijn leeftijd. Later las ik Timboektoe, Spijt!, en alle andere klassiekers. De boeken hebben allemaal herkenbare thema’s en passen goed bij de doelgroep van de boeken.

Tot nu toe zijn zeven boeken verfilmd. Hieronder mijn vier favorieten!

Afblijven (2006)

Dit boek werd als eerste verfilmd in 2006. Dit is een van mijn favorieten. Het verhaal gaat over Melissa. Ze is danseres en mag dansen in een videoclip van een bekende rapper. Melissa is echter heel onzeker en gaat pillen slikken om beter te kunnen dansen… Haar vrienden weten niet hoe ze dit moeten aanpakken. Het verhaal is herkenbaar en spreekt aan.

Radeloos (2008)

Mijn tweede favoriet is de film én het boek Radeloos. Paco verliest zijn vader en zijn leven staat op de kop. Hij denkt dat het zijn schuld is. Hij laat alles voor wat het is. Zijn vriendin Floor laat hem zitten, zijn schuldgevoel groeit. Tegelijkertijd heeft zijn klasgenote Yara hele andere problemen. Zij is heel creatief en wil naar de kunstacademie. Dit mag niet van haar moeder, want ze moet model worden. Yara voelt zich dik tussen de andere modellen en doet er alles aan om dunner te worden.
Dit verhaal bezorgde me elke keer weer kippenvel. Laatst heb ik deze film nog gekeken en er zitten een paar huilmomenten tussen. De rauwheid van de emoties vind ik heel goed.

Lover of Loser (2009)

Het boek riep bij mij bepaalde gevoelens op en de film deed dit net zo goed. Het is een verhaal dat goed in elkaar zit. Het gaat over Eva. Ze is vijftien en woont samen met haar nieuwe stiefvader. Hier kan ze echter absoluut niet mee opschieten. Ze is verliefd op Mees, de leuke jongen van de copyshop. En… het is wederzijds. Door een misverstand denkt Eva dat hij al bezet is. Eva wilt praten over haar problemen, maar haar beste vriendin heeft verkering. En heeft geen tijd meer voor haar. Dan ontmoet Eva Ricardo. Ze is verloren… Mees vertrouwt het echter niet.. Dit boek vond ik een van de beste. Het zit ontzettend goed in elkaar.

Pijnstillers (2014)

Deze film deed me huilen en liet me lachen. Het boek liet me nadenken. Dit is een van de mooiste verfilmde verhalen van Carry Slee, vind ik. Casper heeft een liefde voor piano spelen en wil dolgraag componist worden. Hij woont bij zijn moeder. Zijn vader kent hij niet, maar wil hij wel graag opzoeken. Zijn beste vrienden zijn Sophie en Pim. Met zijn moeder gaat het de laatste tijd niet goed. Ze wordt steeds zieker en zieker… Dit verhaal heeft een aangrijpende kant. De film kwam bij mij binnen als een mokerslag.

Dit zijn mijn favorieten verfilmde boeken van Carry Slee.

Heb jij favoriete boeken en/of films van Carry Slee? Ik ben benieuwd!

Veel liefs,

Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge