Verfilmde Boeken #5: Harry Potter

Verfilmde boeken

In een serie over verfilmde boeken mag deze titel absoluut niet ontbreken. Het is een van de bekendste boekenseries en verdient een plaatsje in deze serie. Ik heb het natuurlijk over Harry Potter.

Boeken

In totaal zijn er zeven boeken verschenen over de tovenaarsleerling Harry Potter. De boeken zijn in chronologische volgorde verschenen en beschrijven zijn puberteit to aan zijn volwassenheid. Daarnaast komen zijn vrienden Ron Wemel en Hermelien Griffel vaker terug. Zij studeren alle drie aan Zweinstein. Dit is de Hogeschool voor Hekserij en Hocus pocus. En de vijand van Harry, Voldemort, komt ook terug in alle delen van de serie.

Het eerste boek was Harry Potter en de Steen der Wijzen (1997) en het laatste deel, Harry Potter en de Relieken van de Dood, kwam uit in 2007. De boekenreeks is uitgebreid in 2016 met het boek (script van het theaterstuk) Harry Potter en het Vervloekte Kind.

Vroeger vond ik de boeken eng en las ik ze eigenlijk niet. Later ben ik ze gaan waarderen om de stijl en om de fantasie in de verhalen. De fantasie van J.K. Rowling is ongekend.

Films

Alle boeken zijn verfilmd. In totaal zijn er acht delen uitgekomen. De laatste film werd in twee delen gefilmd. Mijn favoriet is Harry Potter en de Vuurbeker. Dat verhaal spreekt mij het meeste aan.

In 2016 werd de filmreeks uitgebreid met een spin-off van de Harry Potter-reeks. Dit was gebaseerd op het boek, Fantastic Beast and Where to Find Them, van J.K. Rowling. Dit is een verhaal dat zich afspeelt voor Harry Potter. Het boek staat nog op mijn lijstje om te lezen en de film wil ik graag nog zien.

Wat is jouw Harry Potter favoriet?

Veel liefs,

Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge