Verfilmde Boeken #8: The Hunger Games

Verfilmde boeken

In de achtste Verfilmde Boeken gaan we naar een trilogie kijken die de wereld op zijn kop zette. Zowel de boeken als de films waren veelbesproken. Vandaag ga ik het hebben over The Hunger Games (De Hongerspelen).

Boeken

De boeken zijn geschreven door Suzanne Collins. In 2008 kwam het eerste deel uit. En in 2009 en in 2010 volgden de andere twee delen van deze serie; Vlammen en Spotgaai. De boeken gaan over een hele andere wereld dan waar we nu in leven. Er zijn verschillende districten en ze worden geleid door het Capitool. In totaal waren er 13 districten. Maar tijdens een opstand is het 13e District compleet verwoest. Katniss Everdeen groeit op in District 12. Dit district wordt geteisterd door honger en het enige wat telt, is overleven. In het eerste boek gaat het over een jaarlijks terugkerende editie van de Hongerspelen. Elk jaar worden De Hongerspelen gespeeld. Hierbij stuurt elk district 2 kinderen; een jongen en een meisje. Ze worden een arena in gestuurd. En… hier is alles toegestaan. Tijdens de 74e Hongerspelen wordt het zusje van Katniss, Primrose, uitgekozen om mee te doen. Katniss offert zich op en gaat samen met Peeta, zoon van de bakker, de arena in. Samen moeten zij zien te overleven.

In Vlammen komt er een 75e editie van de Hongerspelen. Je leest hoe het gaat met Katniss en Peeta. Er is ook een opstand tegen het Capitool begonnen. In het derde boek, Spotgaai, is het einde van de trilogie. De opstand is nu in volle gang. En de districten willen van het Capitool af. We zullen zien of dit lukt.

Ik hoorde van de boeken toen ik naar de radio luisterde en ben toen gaan googlen. Het sprak me aan en ik.. was verslaafd aan de boeken. Het is een serie met een fijne schrijfstijl die vlot wegleest.

Films

In 2012 kwam de eerste film uit naar het eerste boek van de serie. De filmrechten zijn gekocht door Lionsgate. Jennifer Lawrance zet de rol van Katniss met glans neer en Josh Hutcherson speelt Peeta. De film komt in veel overeen met het boek. En dat vind ik altijd erg knap. Het past bij het beeld dat ik van het boek heb. Het is enorm herkenbaar.

In 2013 kwam Cathing Fire uit. Dit is het tweede deel van de serie. Het is knap gedaan door de filmmakers met mooie effecten en graphics. Het derde deel van de film kwam in 2 delen uit. Mockingjay part 1 (2014) en part 2 (2015) maakten de filmserie glansrijk af.

Ik lees vaak series en dit is dan ook een van mijn favorieten om nog eens te lezen.

Wat vond jij van de serie? Heb je de films gezien? Ik ben benieuwd!

Veel liefs,

Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge