Verhuisblog #1: Wij gaan verhuizen!

verhuisblog 1

Het voelt heel gek om de inleiding van dit artikel te maken en ik weet eigenlijk niet hoe ik moet beginnen. Laat ik eerst het nieuws delen (je ziet het al in de titel): we gaan verhuizen! Dit artikel heb ik de afgelopen 1,5 jaar (vanaf augustus 2019) bijgehouden en aangevuld. Laten we beginnen met de huizenjacht! Lees je mee?

Opmerking vooraf

Deel ik alles? Nee, ik ga niet alles met je delen. Sommige dingen vind ik privé, maar ik wilde je toch een kijkje geven in ons verhuisavontuur. Het was ook een mooi proces om bij te houden en het hielp mij ook ergens. Ik neem je mee!

Verkoop van ons huis

26 augustus 2019

In de zomervakantie maakten we met zijn allen de beslissing om te gaan verhuizen. Vandaag is de makelaar langs gekomen. Het voelt heel gek. Iemand loopt door je huis en beoordeelt je huis eigenlijk. Het is waarschijnlijk niet zo bedoeld, maar zo voelde het wel.

September 2019

De maand september hebben we gebruikt om op te ruimen. Hemel! Wat een werk.

26 september 2019

De fotograaf komt alles fotograferen en de makelaar meet het huis op. Die fotograaf maakte er een beetje een rotzooi van, maar de foto’s zijn zooooo mooi!

Ik heb de makelaar ook gevraagd om mee te kijken naar een appartement of huis.

30 september 2019

We zijn gaan kijken bij een klein, mooi appartement midden in het centrum. Wat voelde dit slecht. Het gevoel was er niet.

Wat is dit een intens proces. Het is zo heftig. Ik ga een hoofdstuk afsluiten en dat doet pijn en vind ik lastig. Ergens voelt het goed. De tijd is rijp. Ik ben er klaar voor!

9 oktober 2019

Het huis staat online op de huizensites en de eerste bezichtiging is al gepland! Op de foto hierboven haalde ik het bord op.

De bezichtiging liep uiteindelijk op niks uit.

November 2019

We gingen kijken bij een huis. Wauw! Dit was zo mooi. Helaas, is ons eigen huis nog niet verkocht, dus we wachten even af.

Januari 2020

Er zijn wel kijkers geweest, maar het duurt allemaal langer dan verwacht. We hadden verwacht, inclusief de makelaar, dat ons huis sneller verkocht zou zijn.

4 mei 2020

Het huis dat we in november gingen bekijken, is verkocht. Het is kennelijk dan niet ons huis.

Vanwege het bekende virus ligt alles stil. Dit merken we ook met bezichtigingen. Er komen geen kijkers meer.

Zomer 2020

We hebben besloten om het huis uit de verkoop te halen. Misschien is het niet het juiste moment voor ons?

Huis verkocht?!

Oktober/november 2020

We haalden het huis uit de verkoop en niet veel later werden we gebeld door de makelaar. Er was iemand geïnteresseerd en de vraag was of ze nog mochten kijken. Ja? Waarom niet?

En hou je vast: deze kijkers waren enthousiast over ons huis! Dan wordt het opeens heel echt. Je weet dan: dit kunnen mogelijk de kopers van je huis zijn.

17 november 2020

Er is nu een tweede bezichtiging met een bouwkundige keuring aan de gang. Spannend! Opeens kan het heel snel gaan… en dat betekent dat ik misschien in 2021 ergens anders ga wonen? Dit voelt zo gek!

8 december 2020

De kijkers doen een eerste bod. Opeens wordt het levensecht en besef je: nu kan het opeens hard gaan.

9 december 2020

We doen een tegenbod.

Ik vind dit lastig. Het voelt alsof ik mijn herinneringen achter moet laten. Mijn plekje gaat weg. Ik zie beren op de weg. Het gevoel van angst overheerst. Aan de ene kant ben ik toe aan een nieuwe stap, maar het verlaten van een vertrouwde plek. Het oude en het verleden loslaten, vind ik lastig. Het is alsof er iets wegvalt. Je moet opnieuw beginnen. Het maakt me bang.

10 december 2020

Ik begin maar alvast met wat inpakken. Inmiddels struin ik Funda af.

11 december 2020

Ons huis is misschien verkocht! De tranen vloeiden rijkelijk.

23 december 2020

Ons huis is verkocht onder voorbehoud! Wat voelt dit gek! We zijn begonnen met opruimen en onze huizenjacht is geopend!

Onze huizenjacht

24 december 2020

Laat de huizenjacht beginnen! We hebben een makelaar gebeld om een bovenwoning te bekijken. Spannend!

We zijn een huis gaan bekijken, maar het voelde niet goed. In het weekend van 11 januari zijn we ook op huizenjacht gegaan, maar het is zo’n rare markt. Je bent steeds net te laat, omdat het al verkocht is of er wordt veel te veel overgeboden. Wij hebben de keus gemaakt om dit niet te doen.

Op 21 januari 2021 zijn we bij een huis gaan kijken. Ik kan je vertellen: verliefd! Ik had nooit gedacht dat ik dat gevoel zou hebben. Het gevoel dat ik ook in mijn eigen huis heb. Helaas, het werd hem niet, want er werd al overboden.

We maakten toen de keuze om te gaan huren, maar ook dat is een lastige markt. Er was een appartement dat ons aansprak, maar het was een gevalletje foto’s versus realiteit. Het was het totaal niet.

De deadline van 1 mei (de officiële sleuteloverdracht van ons huis) kroop dichter bij en er waren gewoon tegenslagen. Ik werd, moet ik eerlijk bekennen, wanhopig. Tot 9 februari 2021…

Hebben we hem?

Bij toeval zagen we een appartement in een appartementencomplex in het centrum en vlakbij een natuurgebied. De ligging was perfect, maar was er geen leeftijd aan dit complex verbonden? We mochten gaan kijken op 9 februari 2021…

Het voelde direct goed. Het was er netjes, licht en rustig. Het uitzicht viel me direct op, de lichte kamers en het voelde ruim. Ik liep na de bezichtiging naar buiten en zei tegen mijn vriend: “Dit is hem!” Ik wilde nog niet direct verliefd worden en mijn hart weer laten breken, maar het scheelde niet veel. In de dagen erna speelde het appartement de hele tijd door mijn hoofd. Het was zo spannend!

Op 16 februari 2021 hoorden we dat het appartement hadden! We hebben een dansje door de kamer gedaan en daarna kwamen de tranen. Wauw! Het was opeens zo snel gegaan.

En nu?

Vandaag, 5 maart 2021, krijgen we de sleutels! We moeten nog wat verven, maar verder kunnen we er zo in. Tegelijkertijd gaan we alles inpakken, opruimen en dingen wegdoen. In de volgende verhuisblog zie je hoe we inpakken, de sleutels krijgen en hoe het grote verfavontuur verloopt.

Tot de volgende keer!

Liefs,

Veronique

*Dit artikel is niet gesponsord, bevat geen gekregen producten of betaalde samenwerkingen. Meer weten over samenwerkingen?  Ik deel dit uit enthousiasme met je. Wil je meer weten over samenwerkingen? Lees dan de disclaimer of lees meer over samenwerkingen.

3 Replies to “Verhuisblog #1: Wij gaan verhuizen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge