Veronique op reis: Italië – Udine & Lignano Pineta

Vandaag deel twee van mijn vakantie! Gisteren nam ik je mee naar Het Adelaarsnest en Berchtesgaden en vandaag rijden we verder naar onze tweede stop in Udine en onze eindbestemming Lignano Sabbiadoro en Pineta. Kijk je mee?

Udine

Onze tweede stop is Udine. We doorkruisten Oostenrijk en reden in 5 uurtjes ongeveer naar Udine. Het is een heel klein stadje met geweldige straatjes, pleinen en een kasteel op een heuvel. Ik laat het je allemaal zien!

Plein
Uitzicht vanaf hotelkamer!
Plein
Nog meer uitzicht

We kleedden ons op en fristen ons op. Tijd om het stadje te ontdekken. Het was er rustig en lekker warm.

Plein
Schilderachtig plein

Op de achtergrond is het kasteel al zichtbaar.

Hetzelfde plein met kasteel

Wat een mooi kasteel. Het leek meer een landhuis. Je had uitzicht over de hele stad. Heel tof! In dit kasteel zat trouwens een museum.

Kasteel
Kasteel
Uitzicht

Tijd voor lekker eten! Ik drink eigenlijk bijna nooit alcohol, maar nu had ik zin in Aperol.

Aperol. Proost!

Als voorgerecht kregen we parmaham met een kaas en allerlei visjes en schelpdieren. Heerlijk!

Als hoofdgerecht koos ik voor iets… ik wist niet wat ik bestelde, want mijn Italiaanse is niet zo best. Maar het was erg lekker. De kleine visjes vond ik echter wel wat droog en smaakte niet best. Die liet ik liggen. Oma leerde mij: wanneer je bij vis of schelpdieren denkt dat het niet goed is, nooit eten. Het advies volgde ik op!

Schelpdieren

Als toetje kreeg ik dit bijzondere wafeltje met room. Lekker fris!

Toetje

De volgende ochtend was er markt! Leuk om mee wakker te worden.

Markt
Pleintje

Lignano Pineta

Na Udine reden we de volgende dag naar Lignano Pineta. Dit ligt vlakbij het bekende Lignano Sabbiadoro. Ik deel een aantal foto’s en leuke momenten met je: van lekker eten tot de zee.

Gnocchi

Dit ijs! MU is echt een aanrader! Je kunt je eigen softijssmaken, toppings en saus kiezen. Alles doe je in een bakje en dat reken je af. Heel lekker!

Mu ijs!

Er was ook elke avond bij het strand muziek of cabaret (waar wij niks van verstonden, want Italiaans…).

Cabaret

Dit was ons uitzicht uit de hotelkamer. Een gezellig pleintje waar elke avond muziek uit het café onder ons kwam, maar ook gezelligheid. Heerlijk!

Pleintje

Deze mosselen waren zo goed!

Mosselen

Eigenlijk lagen we 5 dagen hier. Onder een parasol, op een bedje met een boek of tijdschrift. Soms een beetje zwemmen of wandelen over het strand. Heerlijk niksdoen!

Zee
Bruscetta

Twee nachten hadden we veel regen en onweer. De hele dag was het al drukkend en benauwd. Wel tof om de bliksem te zien.

Regen!

Hier een kort filmpje met bliksem!

We gingen ook naar Trieste. Dat viel een beetje tegen. Er was namelijk nergens een parkeerplek… Dus zijn we omgedraaid en naar dit kasteel gegaan. De natuur en het gebied eromheen was van het WNF. Het was beschermd en daardoor zwommen er bijzondere vissen, koraal en vogels. Heel tof! Het was alleen zo drukkend warm en dat was niet lekker.

Hoe mooi!
Gelukkig!
Regen in de verte
Kasteel!
Dichterbij het kasteel!

Dit huisje…. ik zag mezelf er al lekker bloggen en genieten…

Huisje aan de zeee
Ik!
Zo mooi!
Nog meer natuur
Dreigende luchten!
Mijn genietgezicht!

Het was een heerlijke vakantie! Ik heb intens genoten en het was gewoon bijzonder. Ik genoot van het eten, de mensen, het weer. Het was heerlijk!

Ik hoop dat je het leuk vond! Hoe was jouw vakantie? Of moet je nog vakantie krijgen?

Liefs,

Veronique

2 Replies to “Veronique op reis: Italië – Udine & Lignano Pineta”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge