Veronique Verwacht #1: januari

Veronique VerwachtIn Veronique Verwacht bespreek ik nieuwe boeken die uitkomen, films die ik wil zien, mededelingen en andere leuke dingen. Deze keer bespreek ik de maand januari!

Blog

In januari ga ik een spannend experiment doen. Halverwege januari komt het eerste artikel online van Blind Date. In Blind Date lees ik een boek zonder voorkennis. Ik weet niet wie de schrijver is, hoe de voorkant eruit ziet of waar het verhaal over gaat. Het concept bestaat uit twee artikelen; het eerste artikel waarin ik het boek bespreek en in het tweede artikel onthul ik het boek. Hoe is het om een boek te lezen zonder voorkennis?

Boeken

Er komen zoveel mooie pareltjes uit. Daarom kan ik ze, helaas, niet allemaal bespreken.

Een tuin vol bloemen – Katie Fforde
9 januari 2018 – Boekerij

Een verborgen tuin op een Engels landgoed speelt een grote rol in dit verhaal. Lorna en Philly hebben beide een passie voor tuinieren en zijn beste vriendinnen. Samen krijgen ze de opdracht om de verwaarloosde tuinen van een Engels landgoed te herstellen. Met de liefde gaat het in hun leven niet zo goed. Ze vinden een afgesloten en overwoekerde tuin. Dit zorgt voor nieuwe ontwikkelingen…

Het meisje in het ijs – Robert Bryndza
9 januari 2018 – Boekerij

In een park in Londen wordt een jonge vrouw gevonden. Inspecteur Erika Foster gaat het moordonderzoek leiden. De vrouw  is de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown. Ze leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijke man en haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch zijn er duistere geheimen…

Erika komt dichter bij de waarheid en de aandacht van de moordenaar verschuift naar haar. Haar vorige zaak liep verkeerd af en haar politiecarrière hangt aan een zijden draadje. Erika moet haar angsten overwinnen om deze moordenaar te kunnen pakken.

Heb jij haar gezien? – Sophie Hannah
10 januari 2018 – The House of Books

Cara Burrows is uitgeblust en verlaat haar man en kinderen. Ze gaat naar een wellnessresort. Wanneer ze op haar hotelkamer komt, blijkt deze al bezet. Ze ziet daar een meisje die ze niet gezien kan hebben; de vermoorde Melody Chapa. De ouders van Melody zitten levenslang in de gevangenis voor de moord op Melody. Cara komt in een web van leugens terecht…

De zeven zussen – Storm – Lucinda Riley
26 januari 2018 – Xanders Uitgevers B.V.

De zeven zussen is een serie rondom een intrigerende familie. Ally D’Aplièses is op zeilvakantie als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Ze vliegt naar huis om samen met haar zussen het testament van hun vader te openen. Er is voor ieder een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst.

Ally keert de zeilwereld de rug toe na een traumatische ervaring op zee. Ze besluit om de opdracht van haar vader uit te voeren. Haar reis voert haar naar Noorwegen en naar de onbekende zangeres Anna Landvik. Ally komt meer over haar verleden te weten, maar ze krijgt ook steeds meer vragen. Wie was haar vader echt?

Voltooid – Mariska Overman
26 januari 2018 – De Crime Compagnie

Een man wordt dood aangetroffen in het bos en uit zijn borst steekt een tak met een witte vlag. Isabel Dieudonné wordt bij de zaak betrokken. Zij is ex-rechercheur en een specialist in postmortale zorg. Wie heeft de moord gepleegd en waarom?

Lang leve lef! – Joke Janssen
26 januari 2018 – Clavis Uitgeverij

Petra heeft een saaie herfstvakantie. Iedereen is op vakantie of doet raar, haar broertje is uit logeren en zij zit met die vreemde Mirjam opgescheept. Samen met Mirjam moet ze een aardrijkskundepresentatie in elkaar flansen. Petra baalt. Dan leert ze Mirjam kennen en krijgt ze door waarom Mirjam anders is: haar familie is arm. Petra wil Mirjam helpen, maar is bang voor de mening van anderen. Petra toont lef en helpt anderen, maar vooral zichzelf.

Naar welke boeken kijken jullie uit deze maand?

Liefs,

Veronique
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Boeken algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Controle *

CommentLuv badge