Veronique Verwacht #2: oktober 2017

Veronique VerwachtIn Veronique Verwacht blik ik vooruit naar de komende maand. Ik bespreek nieuwe boeken die uitkomen, films die ik wil zien, mededelingen en allerlei andere leuke dingen. Vorige maand schreef ik over boeken en een serie. Deze maand heb ik weer leuke dingen gevonden!

Blogjes

De maand oktober staat in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Ik ben gek op geschiedenis! Daarom komen er deze maand vier of vijf blogjes online over deze maand. Daarnaast doe ik mee met de Blogtour van het boek Waanzin van Karin Hazendonk van uitgeverij LetterRijn. Hier heb ik veel zin in! En natuurlijk besteed ik ook aandacht aan de Kinderboekenweek 2017.

Film

Ik ben gek op films en deze maand komt een toffe film uit; American Assassin. Deze film ging op 12 september al in premiรจre in Noorwegen, maar op 12 oktober komt hij uit in Nederland.

De film gaat over Mitch Rapp. Hij moet een aantal aanvallen op verschillende doelen onderzoeken. Hierbij krijgt hij hulp van Koude Oorlog veteraan Stan Hurley. Samen komen ze erachter dat er een patroon in de aanvallen zit…

Musical: Was getekend, Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. Schmidt schreef musicals, tv-series, boeken en gedichten. Annejet van der Zijl schreef de bestseller ‘Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt’. De musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt is gebaseerd op dit boek.
Simone Kleinsma vertolkt de rol van Annie M.G. Schmidt.ย  Annie blikt samen met haar zoon Flip (William Spaaij) terug op het vol hoogte- en dieptepunten.Deze musical lijkt me heel tof! In september ging hij in premiรจre en hij is vanaf deze maand te zien in verschillende theaters.Ik schreef al eens verschillende blogjes over Annie M.G. Schmidt. Deze zijn hier te lezen.

Boeken

Er komen zoveel mooie pareltjes uit in oktober. Ik kan niet wachten en mijn wil-ik-lezen-lijst groeit daarom gestaag door. Daarom kan ik ze, helaas, niet allemaal bespreken.

Een hete dood – Esther Vermeulen

2 oktober – Veltman Uitgevers B.V.

Dit is het vierde deel in de serie rondom Marit Johansen. Marit en haar minnaar (en collega) Jack brengen een weekendje door in Hotel New York. Echter, de rust wordt verstoord door een vrouw met dubieuze bedoelingen. Een hete dood in een vakantiepark in Zeeland houdt de gemoederen bezig. Er is meer aan de hand. Marit krijgt van een bevriende rechercheur een aanbod…

Oorsprong – Dan Brown

2 oktober – Luitingh-Sijthoff

Robert Langdon speelt weer een grote rol in dit boek. Hij gaat op zoek naar antwoorden op vragen als: waar komen wij vandaan? En waar gaan we naar toe? Dit verhaal speelt zich af in Spanje. De moderne kunst, innovatie technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur zijn in het verhaal volop aanwezig.

Nachten in New York – Sarah Morgan

10 oktober – Harlequin

Het verhaal gaat over Paige. Ze is een evenementenbureau gestart, alleen loopt het rampzalig. Daarom vraagt ze hulp aan ICT-miljonair Jake Romano. Jake is de beste vriend van haar broer. Paige is al jaren smoorverliefd op hem. Ze probeert het te verbergen… Jake probeert op zijn beurt te verbergen wat hij voelt voor Paige. Jake heeft echter de broer van Paige belooft nooit iets te beginnen met zijn zusje. Kortom een verhaal vol liefde en geheimen.

Dit was het weer! Een hele fijne maand gewenst. En tot de volgende keer.

Liefs,

Veronique

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Boeken algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge