Veronique Verwacht #3: maart – deel 1

Veronique VerwachtIn Veronique Verwacht bespreek ik nieuwe boeken die uitkomen, films die ik wil zien, mededelingen en andere leuke dingen. Deze keer bespreek ik de maand maart.

 

Maart is een geweldige boekenmaand en er komen zoveel mooie boeken uit… Daarom komen er twee Veronique Verwacht-artikelen online van de maand maart. Dit is deel 1 en vanmiddag komt deel 2! Kijk je mee?

Blog

De onthulling van de Blind Date met Uitgeverij Ambilicious komt online en er komt deze maand een Blind Date met Futuro Uitgevers aan. In maart komt ook de laatste Serie Sunday online en dit wordt een hele bijzondere. Ik ben een beetje zenuwachtig, want ik heb dit nog nooit gedaan op mijn blog. En natuurlijk… komen er ook recensies online.

Boeken

Er komen zoveel mooie pareltjes uit. Daarom kan ik ze, helaas, niet allemaal bespreken. Dit is deel 1 van de maand maart.

Sonata – Natascha Hoiting
1 maart 2018 – Uitgeverij Ellessy

In het Amsterdamse Bos wordt een lichaam begraven met de bedoeling dat niemand het ooit zal vinden. Wanneer Julia dertien jaar later Justin ontmoet, weet ze niet dat haar leven compleet zal veranderen. Justin is een succesvolle zakenman die een donker verleden met zich meedraagt. Het is een verleden dat sinds haar jeugd nauw verweven blijkt te zijn met het hare… Justin weet dat Julia verboden is, maar hij kan zijn gevoelens niet tegenhouden. Hij verzwijgt zijn geheim en hoopt dat Julia hem zal vergeven, voor de pijn die hij haar aan zal doen. De liefde bloeit op en Julia komt achter het geheim van Justin. Hun levens zullen nooit meer hetzelfde zijn…

(Klinkt goed niet waar?)

De tweede vrouw – Gill Paul
A.W. Bruna Uitgevers – 6 maart 2018

Twee vrouwen die het koningshuis op de proef stellen. Ze zijn gescheiden door tijd, maar verbonden door een geheim.

1911. Op vijftienjarige leeftijd ontmoeten Mary Kirk en Wallis Warfield elkaar op een zomerkamp. Hun vriendschap overleeft gebroken harten, lange afstanden en de restricties van het Britse koningshuis. De vriendschap gaat ten onder door één onvergeeflijk verraad.

1997. Rachels zomervakantie met haar verloofde, in Parijs, wordt tragisch onderbroken. De auto voor hen crasht. In de auto zat prinses Diana. Wanneer Rachel terug thuis is, kan zij het ongeluk niet loslaten. Rachel is gefascineerd door het feit dat Diana, de laatste uren voor haar dood, op bezoek was  in het huis van Wallis Simpson, Barones van Windsor. Rachel ontdekt de waarheid achter een schandaal dat de wereld schokte…

(De combinatie van deze twee verhalen vind ik heel tof!)

Nooit meer bang – Gaby Rasters
Zomer & Keuning – 6 maart 2018

Louise heeft mannen afgezworen. Dan ontmoet ze bij het ontbijt in haar Brusselse hotel Josh. Het is liefde op het eerste gezicht en ze rijdt verliefd naar huis, terwijl Josh naar het vliegveld gaat. In de auto belt ze haar beste vriendin op. Die vraagt meteen: ‘Luister jij geen radio? Er is een aanslag gepleegd…’ Het wordt een zoektocht naar liefde, hoop, naar Josh en naar zichzelf.

(Ik kreeg kippenvel toen ik over dit verhaal las.)

De stem – Suzanna Esther
Futuro Uitgevers – 8 maart 2018

Maarten Brugman is een gescheiden, ingedutte man. Hij gaat een stem horen die hem de weg wijst naar een minder saai bestaan. In eerste instantie moet Maarten niks hebben van De Stem. Dan merkt hij dat De Stem adviezen geeft, die hem helpen. Hij accepteert De Stem en noemt haar Amelie. Zij geeft hem advies om zijn leidinggevende Lisa te kunnen veroveren… Lisa krijgt van haar baas een nieuw project; een project dat grote veranderingen met zich mee zal brengen in de relationele sfeer.

(Die cover! Ik las al eens eerder een boek van Suzanna Esther. Ik ben heel benieuwd!)

De Mol – Bart Debbaut
Uitgeverij Lannoo – 9 maart 2018

Dit boek lijkt op het spel Wie is de mol? Een groep van tien Vlamingen waaronder één saboteur gaan een nieuw seizoen van De Mol spelen. Ze hebben allemaal één doel: de bedrieger ontmaskeren. De opnames zijn begonnen en dan verdwijnt Mary-Ann. Ze is spoorloos. Het productieteam tast in het duister, want dit hadden ze niet gepland. Er een verrader op de set of speelt de mol een dubbelspel?

(Ik vind dit een interessante invalshoek voor een verhaal.)

Dit was het eerste deel! Vanmiddag komt het tweede deel online.

Naar welk boek kijk jij uit deze maand?

Liefs,

Veronique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge