Veronique Verwacht #3: maart – deel 2

Veronique VerwachtDe maand maart is een hele mooie boekenmaand. Ik had zoveel mooie boeken op mijn lijstje staan, dat ik twee Veronique Verwacht-artikelen maakte. Het eerste deel kun je hier lezen. In dit tweede deel heb ik weer verschillende boeken voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Boeken

Er komen zoveel mooie pareltjes uit. Daarom kan ik ze, helaas, niet allemaal bespreken.

Slotcouplet – Sander de Hosson
De Arbeiderspers – 20 maart 2018

“Geneeskunde, dat is soms genezen, vaak verlichten, altijd troosten.’

Longarts Sander de Hosson laat zien dat deze uitspraak nog altijd geldt. Hij behandelt patiënten met een ongeneeslijke ziekte. Met een team van zorgverleners streeft hij naar de beste kwaliteit van leven én sterven voor de patiënt. In zijn boek deelt hij zijn gevoelens. Hij worstelt ook met de vraag: waar ligt de grens van geneeskunde?

(Van Sander kreeg ik zijn boek al opgestuurd. Ik ben heel benieuwd naar dit bijzondere verhaal.)

Bloedband – Wim Hendrikse
Uitgeverij Aspekt – 21 maart 2018

Ellis Koster, een spichtig, blond meisje, wil zelfmoord plegen. Ze springt in de Axelse kreek, maar detective Joop Hamelink en zijn vriend Theo, rechercheur van de afdeling Zeden, zien het gebeuren. Ze halen het meisje uit het water en nemen haar mee naar de vader van Joop. Hij is een hoogbejaarde computer whizzkid van het detectivebureau Eyewitness.

De vader van Ellis werd twee jaar geleden vermoord en de dader loopt nog steeds rond. Ellis heeft dromen over een man met een zwarte leren kap en een bijzondere tattoo in zijn hals. De jacht op deze mysterieuze man wordt geopend en Joop komt in een duistere wereld terecht…

(Dit verhaal klinkt al zo spannend!)
Achtergelaten – Susanne Koster
Clavis – 26 maart 2018
Dit is deel twee in De oneindigheidstrilogie van Susanne Koster. Zwarte lieveling is deel 1 in deze trilogie en gaat over Saskia.
Aan het begin van de zomervakantie gaat Jonka naar een kindertehuis. Volgens haar moeder is het voor een paar weken. De ouders van Jonka zijn gescheiden en sinds de komst van de baby, lijkt de haat van haar stiefvader ten opzichte van Jonka en haar oudere halfzus Saskia toe te nemen. Het verblijf in het tehuis wordt verlengd en het is het begin van een zwerftocht langs verschillende tehuizen…
(Zwarte lieveling maakte veel indruk en dit verhaal roept nu al hetzelfde gevoel op.)
Fataal spel – Chinouk Thijssen
Clavis – eind maart
Het zusje, Jessie, van Carmen is ontvoerd. Haar kidnapper stuurt allerlei opdrachten naar haar. Wanneer ze alle raadsels oplost, zien de meiden elkaar nog terug. Althans… dat beweert de dader. Carmen voert samen met haar vrienden de bevelen uit. De uitdagingen worden extremer en gevaarlijker. Hoe ver gaat ze om haar zus te redden?

(Klinkt heel spannend!)

Zo! Dit was de Veronique Verwacht van de maand februari! Het eerst deel kun je hier lezen.

Naar welk boek kijk jij uit?

Liefs,

Veronique

2 Replies to “Veronique Verwacht #3: maart – deel 2”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge